Klub seniorů informuje 

Ohlédneme-li se za akcemi, které se uskutečnily v Klubu seniorů v našem městě ve druhé polovině měsíce prosince, je zapotřebí vyzvednout dvě nejvýznamnější z nich.

Dne 12. prosince se uskutečnila mimořádná akce, a to Vánoční posezení u stromečku.

Stylově vyzdobený sál, milé prostředí a krásný kulturní program přilákal více jak šedesát seniorů a seniorek. V kulturním programu vystoupily děti MŠ Habánská a také členky pěveckého sboru při KS. Obě vystoupení se všem přítomným moc líbila, což dokazovali neustálým potleskem. Naši senioři ve svém středu rádi přivítali milé a vzácné hosty, a to obě nové místostarostky města Mikulov paní Leonu Alexovou a paní Sylvu Chludilovou, zastupitele města a ředitele Srdce v domě v Klentnici pana Zbyňka Turečka, redaktorku Zpravodaje města Mikulov paní Jitku Sobotkovou a naši vedoucí rukodělné činnosti paní Ivu Šrámkovou. Ve druhé části programu byly předány dárky od Městského úřadu za druhé pololetí při příležitosti životního jubilea. Následovala dražba některých předmětů, vystoupení vynikajícího zpěváka pana Miroslava Hejče a hra na akordeon pana Aloise Greguše.

Bylo to milé a přátelské odpoledne plné vánočních písní, koled a také vzpomínek. Nechybělo ani vynikající pohoštění a výborný svařáček. Vedení Klubu seniorů děkuje ředitelství MŠ Habánská a členkám pěveckého sboru za krásné vystoupení, za přípravu a úklid sálu a také za všechny dobroty, které přinesli pro naše seniory. Dále děkuje všem těm, kteří mají velký podíl na zdárném průběhu této skvělé akce. Všem velké díky!

Další nezapomenutelnou akcí byla Silvestrovská merenda, která se konala dne 27. prosince v sále centra. Celý kulturní program tentokrát připravily členky pěveckého sboru a velký podíl má i pan Miroslav Hejč. Společně jsme si zazpívali známé písně a nechyběly ani vtipy a úsměvné scénky. K tanci a poslechu hráli naši chlapci z Dolních Kounic. I na tuto akci mezi nás přišli milí hosté, a to místostarostka Leona Alexová a zastupitelka města a zástupkyně ředitele ZŠ Pavlovská paní Hana Míčková. Pozdravit nás přišel i velitel Městské policie pan Jiří Hamerník. Následovalo vynikající pohoštění – pěkně vypečená kuřátka z dílny pana Michala Marcinčáka, obložené talíře, cukroví, vynikající buchty, pivo, vánoční punč a další dobroty, které přinesly naše členky a taky naši milí hosté. Bylo to další přátelské setkání našich seniorů, na které budou všichni ještě dlouho vzpomínat. Důstojně jsme se tak rozloučili se starým rokem!

Vedení Klubu seniorů opět děkuje za vše členkám pěveckého sboru, panu Miroslavu Hejčovi, manželům Popovským a našim milým hostům za milé sponzorské dary. Všem z celého srdce moc a moc děkujeme!

Senioři, pozor!

Nezapomeňte, že dne 16. ledna ve 14 hodin se v sále centra uskuteční Výroční členská schůze. V kulturním programu vystoupí děti MŠ Pod Strání a pěvecký sbor Ptáčata ze ZŠ Valtická. Bude zhodnocena činnost klubu včetně hospodaření a dozvíte se vše o plánovaných akcích pro rok 2019.

Všechny vás na tuto akci srdečně zveme!

Libuše Danielová

9 klub senioru