Eliška Becková je enologem roku 2018

Eliška Becková z Vinařství Volařík získala cenu Enolog roku 2018. Ta je udělována mladému vinaři, enologovi do 40 let. Cenu si mladá vinařka převzala ve čtvrtek 24. ledna na slavnostním večeru prestižní soutěže Vinařství roku 2018, kterou pořádá Svaz vinařů ČR.

Celkovým vítězem devátého ročníku soutěže Vinařství roku 2018 se stalo Vinařství Škrobák z Čejkovic, které zároveň zvítězilo v kategorii malé vinařství s produkcí do 50.000 litrů za rok. V kategorii střední vinařství do 250.000 l/rok uspělo vinařství SONBERK, a. s., a v kategorii velké vinařství nad 250.000 l/rok komisi nejvíce oslovila Šlechtitelská stanice vinařská Velké Pavlovice, a.s.

Vinařství Volařík se dostalo mezi tři finalisty Vinařství roku 2018 v kategorii střední vinařství. Rok 2018 byl pro Vinařství Volařík neuvěřitelně úspěšný. Nejenom že získalo nejvyšší ocenění v nejuznávanějších vinařských soutěžích v ČR – Šampion Valtických vinných trhů, Vinař roku 2018, Král vín za nejlepší kolekci, ale nyní i Enolog  roku 2018 pro Elišku Beckovou.

„Je mi velkou ctí nosit takový prestižní titul. Mám velkou výhodu, že mám kolem sebe úžasné kolegy, nejlepšího šéfa a milovanou rodinu. To se vína tvoří jedna báseň,“ komentovala získaný titul Eliška Becková.

Vinařství Volařík obhospodařuje 80 ha vlastních vinic v Mikulovské vinařské podoblasti a soustředí se na výrobu tichých bílých vín, zejména na odrůdu Ryzlink vlašský, rýnský a Pálavu. Nabídku doplňují Sekty Volařík vyráběné tradiční metodou, mošty a vína rosé. Vinařství je členem Aliance vinařů V8, spolku vinařů Dunajovské kopce, VOC Mikulov a VOC Pálava.

Jitka Sobotková, foto: archiv Svaz vinařů ČR

Ing. Eliška Becková Enolog roku 2018 2