Březen v G-centru

Konečně přichází jaro, senioři se těší na hřejivé paprsky slunce a pobyt na čerstvém vzduchu. Zima je snad se svými silami u konce a za nedlouho se bude příroda probouzet z několikaměsíčního „chladného“ spánku.

V pátek 1. března započala dvouměsíční tour: úderem desáté hodiny byl zahájen již 4. ročník společného projektu desítek domovů pro seniory u nás a na Slovensku s názvem: „Jedeme v tom společně, aneb jedeme na Jadran“. Před našimi seniory je výzva v podobě dvou tisíc kilometrů, které budou od pondělí do pátku – od půl desáté do půl dvanácté dopoledne poctivě „šlapat“ do pedálů rotopedů a obdobných pomůcek. Pomyslný start byl z vrcholu hor Praděd a cíl je v chorvatském Splitu. Soutěžní čas skončí s posledním dubnovým dnem. Hlavním organizátorem je ředitel domova pro seniory ve Vrbně pod Pradědem.

Věříme, že dojedeme do cíle se ctí! 

Ve čtvrtek, 7. března, jsme si připomněli Mezinárodní den žen. Součástí programu bylo vystoupení dětí z MŠ „Sluníčko“, které se nám se svými učitelkami představily jako „berušky“ a v pásmu tanečků a říkanek ukázaly, že jsou fantastické. Na závěr rozdaly přítomným ženám seniorkám tulipány, které nám sponzorsky darovala paní D. H. Upřímně děkujeme za pěkný zážitek!

Děkujeme velebníčkům mikulovské farnosti za pravidelné návštěvy v domově ve dnech 1., 15. a 29. března.

V úterní odpoledne (5. a 19. března) pravidelně docházela paní Darja, dobrovolnice. Březnová setkání byla věnována diskuzi, četbě a prohlížení nové knihy o městě Mikulov: „ Ze života jednoho města“. Děkujeme paní Darji za návštěvy a věnovaný čas seniorům!

Každé středeční odpoledne (6., 20. a 27. března) bylo tradičně vyhrazeno společenské hře „Bingo“. Seniory tato aktivita baví a rádi se jí zúčastňují. Odměnou výhercům každého zábavního odpoledne je drobná pozornost, která jistě potěší.

V úterý 26. března jsme uskutečnili společnou oslavu narozenin paní Veroniky K. Oslavenkyni jsme popřáli zdraví a příjemně jsme poseděli v jídelně domova. Děkujeme za pozvání!

Více z našeho života se dozvíte na webových stránkách: www.gcentrummikulov.cz, část: Aktuality z našeho života.

Pavel Rous

14 Gcenrum Oslava MDŽ