Okrašlovací spolek Mikulov děkuje a zve na další akci

O víkendu 23. a 24. března 2019 se uskutečnily první akce Okrašlovacího spolku Mikulov. Od ranních sobotních hodin jsme se sluncem v zádech a v počtu 15 dobrovolníků pročišťovali starou stezku vedoucí podél silnice na Milovice z Prochaskova lesoparku ke Stoleté aleji. Odstraněny byly náletové dřeviny a odpadky, kterých bylo nepočítaně. Odpoledne již další dobrovolníci (v počtu 22) nabídli pomoc s úpravou farní zahrady kostela sv. Václava. Kromě pletí, stříhání, hrabání, okopávání, výsadby, pálení suchých větví a opékání špekáčků byl odvezen odpad všelikého druhu, zaplnili jsme celý velkoobjemový kontejner. Nedělní dopoledne bylo ve znamení výsadby stromů – podél silnice z Mikulova do Klentnice přibylo šestnáct hrušní starých odrůd.

Všem účastníkům moc děkujeme za pomoc a příjemnou společnost a srdečně zveme na další akci. V sobotu 13. dubna máme v plánu provést údržbu aleje vedoucí z Mikulova na Cihelnu. Je potřeba opravit a vyměnit kůly, úvazky a ochrany mladých stromků, které zde byly vysazeny před několika lety, zjistit jejich zdravotní stav a ztráty. Sraz bude před Mariánským mlýnem v 9 hodin. S sebou rukavice, nářadí zajistíme. Těšíme se na setkání a společnou práci.

Chcete-li se zapojit jinak – finanční podporou, darem, nákupem květin, stromů nebo nabídnout volný pozemek k realizaci výsadeb, neváhejte se ozvat na email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo na tel. 731 679 942 . Sledovat můžete také náš Facebook.

Jana Drochytková a Helena Prokešová

4 okraslvoaci spolek02