Duben v G-centru 

Duben byl měsícem plným na události a akce v domově, které zpříjemnili život jeho obyvatelům. Tematicky byly volnočasové aktivity směřovány na velikonoční přípravy: tvořily se dekorace, připravovali beránci, mluvilo se a vzpomínalo na tradice svátků jara.

Druhý měsíc pokračovala „šlapací tour“ – 4. ročník společného projektu desítek domovů pro seniory u nás a na Slovensku s názvem „Jedeme v tom společně, aneb jedeme na Jadran“. Hlavním organizátorem je ředitel domova pro seniory ve Vrbně pod Pradědem. Závěrečný finiš proběhl 30. dubna a příště Vám přineseme informace o tom, jak vše dopadlo a jak se nám letos dařilo!

Ve středu 10. dubna bylo organizováno druhé letošní setkání vedení organizace s uživateli v domově pro seniory: bylo zhodnoceno úvodní čtvrtletí kalendářního roku, byla nastavena nabídka na další tři měsíce a prostor k dotazům. Tradičně byly promítnuty fotografie z akcí a života v prvním čtvrtletí.

Ve čtvrtek 11. dubna jsme popřáli k narozeninám paní Alžbětě F., a to při společně uspořádané oslavě. Výtečné, rodinou doma připravené občerstvení chutnalo a v pohodě jsme poseděli v jídelně domova. Ještě jednou gratulujeme a děkujeme za pozvání!

Ve dnech 10. a 12. dubna jsme v domově uvítali opakovaně vzácnou návštěvu: střední odborná škola GSS spolupracuje s obdobným vzdělávacím zařízením ve Finsku a paní učitelka s dětmi po třech letech zavítala k nám. Ve středu jsme se pozdravili, děti se zapojily do běžného dne spolu se svými protějšky a seniory v domově. V pátek si prohlédly prostory budovy organizace a společně se seniory podle zvyklostí našich Velikonoc barvily vajíčka.

Po obědě jsme se rozloučili, předali malé dárky a popřáli šťastný návrat domů.

V úterky odpoledne, ve dnech 2., 16. a 30. dubna, pravidelně docházela paní Darja, dobrovolnice. Setkání v dubnu byla zaměřena na informace o nejstarším osídlení v regionu a o velikonočních tradicích a zvyklostech. Děkujeme paní Darji za návštěvy!

Děkujeme mikulovským farníkům za další pravidelné návštěvy v domově, a to v pátky 12. a 26. dubna.

PODĚKOVÁNÍ:

Tímto děkujeme zaměstnancům společnosti Gebauer&Griller v Mikulově, kteří se rozhodli věnovat naší organizaci finanční dar ve výši 33.600 Kč. Za tuto částku bylo pořízeno jedno křeslo pro seniory a několik kusů náhradních potahů, vše ve prospěch klientů domova pro seniory.

Více z našeho života se dozvíte na webových stránkách: www.gcentrummikulov.cz, část: Aktuality z našeho života.

Pavel Rous

14 gcentrum