Mikulovské Bistro KUK je nejlepším bistrem na jižní Moravě

Bistro KUK se dostalo mezi prestižní gastropodniky na jižní Moravě a bylo zařazeno do oficiálního průvodce jihomoravskou gastroscénou. Odborníci, novináři a influenceři vybírali nejlepší jihomoravské podniky v kategoriích: restaurace, bistra, kavárny a cukrárny, vinařství/vinné galerie a pivovary/pivnice. A 20. června proběhlo oficiální vyhlášení v legendárním retro hotelu Myslivna v Brně.


Do průvodců GOURMET BRNO a GOURMET JIŽNÍ MORAVA se dostaly podniky, u nichž komisaři posuzovali především chutě, atmosféru, prostředí a personál a snažili se hodnotit z pohledu běžných návštěvníků, turistů. „Názory na hodnocení se mohou lišit, i tak nezbývá než 50 brněnským a 36 jihomoravským podnikům, které se v letošním ročníku do průvodce probojovaly, gratulovat,“ řekli organizátoři.

Bistro KUK získalo titul nejlepří bistro v Jihomoravském kraji, vyjma Brna, tyto podniky byly hodnoceny samostatně. Nejlepší kavárnou a cukrárnou na jižní Moravě je Dvorek: café wine bistro v Bořeticích a nejlepší restaurací je Restaurant ESSENS (Hlohovec u Břeclavi).

Tak pokud tam během léta zavítáte, tak vám přejeme dobrou chuť a vítězným podnikům blahopřejeme!

Jitka Sobotková

Gourmet JM