Senioři ČR – Mikulov 

Doplnění plánu na červenec

2. 7. ve 14 hodin výběr záloh na Lidice, Mělník, nově na Trnavu 9. 10.

v 15 hodin schůze výboru

9. 7. Novomlýnské nádrže.Odjezd přihlášených účastníků v 8.10 od parku linkou 540. Ti, kteří zaplatili nebo se aspoň přihlásili, mají rezervovaná místa na lodi. Členky Muzejního spolku, nezapomeňte průkazy do muzeí.

29. 7. NOVĚ ZAŘAZENÁ AKCE! Návštěva budov GSS Mikulov. Sejdeme se v 9 hodin u vchodu z Purkyňovy ulice vedle kostela. Provede nás p. zástupkyně ředitele Mgr. Kubíčková, se kterou jsme byli před časem v Milovicích tak spokojeni. V gymnáziu jsme už před léty byli, ale jak to vypadá ve spojených a modernizovaných budovách je pro nás novum. Neuškodí, vezmete-li i sem vnoučata.

31. 7. Faunapark Sedlec je výlet vlakem opět pro babičky s vnoučaty. Sejdeme se na vlakovém nádraží tak, abychom odjeli v 9.52. Není nutno se přihlašovat. Návrat zpět vlakem nebo autobusem. Odjezdy vlaku: 11.52, 12.52 a dále vždy po hodině. Autobus odjíždí ve 14.28, 15.28, 16.28, 17.58. Podle toho si naplánujte individuální program (oběd, Nesyt, Hraniční zámeček, Insel, Mušlov…).

Vzpomínky na akce, které proběhly v červnu

5. 6. jsme byli na výletě v Bulharech (viz foto). Pan starosta Osička se nám celé dopoledne věnoval jak na obecním úřadě, tak při prohlídce pamětihodností (kostel – zde si vzal na pomoc charismatického varhaníka, se kterým jsme si i zazpívali, barokní hřbitov, most přes Dyji) i celé obce.

9. 6. se vrátili spokojení účastníci z dvoudenního zájezdu s CK do Budapešti. Více v samostatném článku.

Následoval Veľký Meder 13. 6. a beseda s p. Mgr. Šubou o lidových tradicích na Mikulovsku 17. 6. I v nepříjemném horku se sešly dvě desítky zaujatých posluchačů, kteří se dozvěděli spoustu zajímavostí.

UPOZORNĚNÍ

V červenci se budeme scházet ke cvičení nebo grilování vždy ve čtvrtek v 18 hodin.

Dobromila Vlčková

13 seniori bulhary

Foto: Výlet do Bulhar