Klub seniorů informuje 

V měsíci červenci a srpnu se v našem klubu žádné velké akce nekonaly.

Každé úterý odpoledne od 14 hodin jsme se pravidelně scházeli v atriu Centra pro volný čas na Vrchlického 11 a opékali špekáčky, povídali si, zpívali, ale také udělali něco pro své zdraví a zacvičili si. Do uzávěrky Zpravodaje se naši členové sešli celkem sedmkrát, a to v celkovém počtu sto šedesáti šesti seniorů. Nejvíce se nás sešlo dne 9. července, a to rovných třicet seniorů a nejméně dne 2. července, a to jen šestnáct seniorů (mnozí nevěděli, že už jsme začali opékat).

Účast na těchto úterních akcích vždy závisí na počasí. Úmorná vedra mnozí naši senioři velmi špatně snášejí. Kromě jednoho úterního odpoledne se většina těchto akcí konala ve velkém vedru, i když v atriu centra bylo celkem příjemně. Ale touha sejít se s přáteli a přijít na jiné myšlenky byla rozhodně silnější. A počet zúčastněných byl vždy více jak dostačující. Ještě nás do konce měsíce srpna čekají dvě opékací akce, naposledy však 27. srpna a od měsíce září začne opět pravidelná činnost.

Lze tedy konstatovat, že všechny tyto opékací akce v tomto roce se mimořádně vydařily. Kromě špekáčků a párků, které si každý přinesl sám, se stoly v atriu centra doslova prohýbaly od dobrot, které zúčastnění přinesli. Byly to nejen výborné koláče, ale i spousta ovoce a zeleniny a plno dalších dobrot. Nechybělo ani výborné kafíčko.

Všem těm, kteří se jakkoliv podíleli na těchto skvělých akcích, patří velké poděkování. Především však paní Valerii Eliášové, a to nejen za přinesení elektrického grilu, ale i za vynikající koláče a další pochutiny. Také paní Marii Babicové, Martě Gregorové, Martě Zbořilové, Boženě Karáskové, Zdenku Strnadovi, manželům Popovským a celé řadě dalších. Výčet by byl hodně dlouhý. Moc si toho vážíme a dovedeme to ocenit. Dá se říci, že jsme skvělý kolektiv!

Členové našeho klubu se během měsíce července a srpna rozhodně nenudili. Někteří byli na letním táboře, v lázních, jiní na dovolené u moře, u dětí a jinde. A někteří bohužel také v nemocnici, což nás vždy velmi zarmoutilo. Ale takový je život. Už nám zkrátka není dvacet let.

Naše město Mikulov a také další spolky a organizace připravily na toto období celou řadu skvělých akcí, koncertů a výstav, kterých se mnoho našich členů pravidelně zúčastňovalo. I tentokrát bylo rozhodně z čeho vybírat! Díky!

Akce v měsíci září:

°11. 9. Vinobraní v klubu    14.00 hodin, sál centra

            Kulturní program zajistí členové pěveckého sboru, k tanci a poslechu bude hrát Rytmik z Dolních Kounic.

°16. 9. Plavání Aqualand Moravia v Pasohlávkách

            Odjezd v 9.30 hodin z již tradičních stanovišť. Přihlásit se můžete 11. září na naší společné akci, nebo telefonicky na čísle: 723 715 533.

°25. 9. Svátek seniorů v klubu        14.00 hodin, sál centra

            V programu vystoupí děti MŠ Habánská a žáci ZUŠ Mikulov. K tanci a poslechu bude hrát pan Miloš Škamrada senior.

 

Upozornění pro naše seniory!

Plánovaný Družební zájezd k našim přátelům do Zlína se uskuteční až 9. října, protože rekonstrukce jejich zařízení na Kvítkové ulici bude dokončena a předána až v měsíci září. Hlásit se na tento zájezd můžete už začátkem měsíce září, a to na naší společné akci.

Vedení Klubu seniorů blahopřeje našim členkám, a to paní Miladě Vidlákové, Janě Kochanové a Iloně Zemánkové, které se v měsíci září dožívají významného životního jubilea. Přejeme jim pevné zdraví, hodně spokojenosti a životního optimismu. BLAHOPŘEJEME!

Libuše Danielová

15 kluibsenioru

Foto: posezení v Centru volného času