Senioři ČR – Mikulov

Co jsme dělali o prázdninách?

Určitě nelenošili. Především jsme pokračovali ve výletech s vnoučaty. Po veleúspěšných Novomlýnských nádržích následovala 31. 7. ZOO Sedlec. Dětí už nebyl tak obrovský počet, ale užívali jsme si pohodu v krásně upraveném a udržovaném prostředí, ze kterého září láska ke zvířatům. Jediným nedostatkem je nutnost pohybu po silnici s neustálou kamionovou dopravou, ať jdeme od vlaku nebo autobusu.

Tomuto problému jsme se vyhnuli 14. 8. při výletě na Rendez-vous, kdy se jde po silnici jen několik metrů a pak už je pohodlná cesta lesem (bohužel je to současně cyklostezka). Pod monumentální stavbou Dianina chrámu měly děti prostranství ke hrám a atrakcí pro ně (na rozdíl od babiček) bylo i zdolání 92 schodů a přechod nad obloukem stavby. Setkali jsme se s nevšední ochotou průvodců, kteří vyhověli našemu jízdnímu řádu a umožnili nám prohlídku tohoto jediného saletu v LVA, který je zevnitř přístupný.

Tento způsob výletů s dětmi se osvědčil a budeme v něm v příštím létě pokračovat.

V podstatě stejná skupina našich členek, tentokrát bez dětí, absolvovala další dvě akce: exkurzi do budov GSS Mikulov a vycházku Procháskovým lesoparkem do Mariánského mlýna. Projít liduprázdnými školními budovami má něco do sebe, hodně se vzpomínalo a srovnávalo. Paní zástupkyně Kubíčková se nám obětavě věnovala několik hodin. Vycházka nám mnoho radosti nepřinesla. V lesoparku jsou sice vyklučené náletové dřeviny a je tam více laviček, ale některé z nás ho pamatují ve větší slávě. O původním starém koupališti ani nemluvě. A to nové, pololegální? Během pár uplynulých let ubylo vody – kde je její průzračnost? Řešení zapeklité situace je v nedohlednu.

Zcela jiná skupina členů tráví prázdniny zase jinak. Každé pondělí se schází v atriu CVČ. Cvičí na strojích a odpočívá při grilování.

Program na září

Vše bylo již zveřejněno. Nově zařazujeme výlet pro ty, kteří nebudou v Turecku. Sami si ho vyžádali, čtrnáct dní bez činnosti by bylo dlouhých. Cílem budou ve středu 18. září Úvaly. Odjezd od parku 13.21. Opět turisticky nenáročná záležitost.

 Dobromila Vlčková

15 seniori