Výsadba hrušní mezi Mikulovem a Klentnicí

24. a 25. října dopoledne (čtvrtek a pátek) bude mikulovský Okrašlovací spolek ve spolupráci se Správou CHKO Pálava organizovat výsadbu padesáti hrušní podél silnice z Mikulova do Klentnice.

Stromy budou vysazovat studenti GSS Mikulov, ruku k dílu přiloží také klienti Srdce v domě z Klentnice, případně další dobrovolníci. Sazenice stromků, kůly a další materiál včetně dopravy zaplatí organizace Sázíme stromy. Bude se jednat o hrušně starých odrůd, které namnožil pěstitel ovocných stromů Radim Pešek z Bojkovic. 18. října bude pro studenty, kteří se zúčastní výsadby, uspořádána motivační přednáška o změnách zemědělské krajiny v průběhu 20. a 21. století a o významu krajinné zeleně.

Tato akce navazuje na předloňskou aktivitu Správy CHKO Pálava, která zde zaplatila výsadbu čtyřiceti hrušní a třešní, a na letošní jarní akci Okrašlovacího spolku a organizace Sázíme stromy, při níž přibylo dalších šestnáct hrušní.

Těšíme se, že se nám další výsadbou podaří doplnit většinu prázdných míst, a vznikne tak převážně hrušňová alej stejně krásná, jako v těchto místech rostla kdysi.

Chcete-li se k akci připojit, kontaktní osobou pro tuto akci je Helena Prokešová (731 679 942, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.). Další informace najdete na webových stránkách www.krasnymikulov.cz nebo na Facebooku @krasnymikulov.

Za Okrašlovací spolek Mikulov Helena Prokešová

hrusky

Foto: Kryštof Chytrý