Senioři ČR – Mikulov

Den seniorů

Tentokrát jsme slavili třikrát. Individuálně 29. 9. v Brně na Zelňáku, kdo měl zájem, zajel si tam.

Na1. října přišla dvě pozvání. Již v předstihu od krajského hejtmana pro vybrané pracovníky. Asi je to tradice při kulatých výročích, protože již před léty, ještě za hejtmana Michala Haška, byli někteří dlouholetí funkcionáři takto poctěni. Tentokrát došlo na služebně mladší. Je to malá odměna za velkou práci pro Ludmilu Holubovou, Jitku Švecovou, Olgu Zugarovou, Alenu Simovičovou a Marii Bednářovou. Na ty, kteří (které) také pilně pracují, dojde zase v dalším termínu.

Druhé pozvání přišlo pro úplně všechny seniory v posledních dnech od města Mikulov. Jde o již tradiční slavnostní setkání a tentokrát k naší velké radosti nikoli na zámek, ale do hotelu Galant. Ten kopec některé odrazoval, nyní byla cesta schůdnější a ještě k tomu už fungující zastávka autobusu u pošty a také možnost taxíku – co si přát víc! Je krásné, že si nás představitelé města takto považují a stráví s námi příjemné chvíle při kulturním programu a družné zábavě.

Obě akce se konaly v den uzávěrky Zpravodaje, jistě se o nich dočtete na jiném místě v 18., případně 19. čísle.

Podobně tomu bude i v pohledu na uskutečněné akce v druhé polovině září.

Tou největší byl jedenáctidenní zájezd do Turecka. O zážitky a fotografie se s vámi podělí někdo z účastníků. Pro ostatní jsme uspořádali výlet do Úval. Účast byla velká a potvrdilo se nám, že můžeme směle akce dublovat, neboť jich je mnoho a termínů málo. Není problém, aby se v jeden den podílelo na akcích 70 až 100 členů. Většina účastníků byla v Úvalech poprvé, jen tři z nás tam přivedly pracovní povinnosti ještě před revolucí, na propustku „za dráty“. Ale i těch několik, kteří zde byli na výletě předloni, bylo překvapeno stále vzkvétající vesnicí kdysi na konci světa, nyní plnou penzionů, opravených i nově vybudovaných budov.

Ještě bych chtěla připomenout, že veškeré odjezdy autobusů na všechny typy zájezdů jsou automaticky také (konečně) od pošty.

 Dobromila Vlčková

seniori kostel