Senioři České republiky, z. s. základní organizace

Vítejte v roce 2020, ať je úspěšný a my zdraví!

 Dodatky k lednovému plánu

Nový rok jsme zahájili tradičním výstupem na Svatý kopeček, následným posezením v CVČ a mnozí ještě stihli zahajovací koncert KPH v Galerii Závodný. Ti, kteří nestihli, mají čeho litovat. Byl to naprosto ojedinělý zážitek.

Všechny další plánované akce proběhnou až po uzávěrce čísla, většinou beze změn. Ale přece: k Aqualandu stačí přijet až v 9.45, vyhnete se čekání. Pokud jde o Brno, autobusy mají dosti velké změny v jízdním řádu. Ten „náš“ odjíždí až v 8.48. Pokud jde o tramvaje, stačí mít k jízdě zdarma věk nad 65 let a předložit občanský nebo jiný průkaz. V besedě s p. Sovišem se mění název (a obsah) na Izrael a Jordánsko.

Plán na únor

4. 2. ve 13 h výběr a přihlašování: jsou ještě volná místa na Bük 23.–27. 3., nutno zaplatit 2 500 Kč za dopravu a ubytování, dále na mini zájezd 3. 6. Liechtensteinové (zámek Wilfersdorf, kostely Mistelbach, Poštorná, Ladná) se vybírá 100 Kč a jsou ještě také volná místa. Připravte si na něj 5 eur na vstupné.

Upozornění: počítejte s tím, že 3. 3. bude p. Holubová vybírat doplatek na Piešťany 3 200 Kč, ať nejste pak zaskočeni, úhrada je v tom termínu nutná. V 15 hodin bude schůze výboru.

6. 2. v 15 hodin bude další z cestopisných přednášek MVDr. Sobotky.

13. 2. v 16.30 se sejdeme k neformálnímu posezení JENTAK.

Na další týden došlo, bohužel, k nahromadění akci, protože nám byl zabrán termín jinou organizací a museli jsme obtížně jednat s lektory o změnách.

17. 2. v 15 hodin dílnička s p. Porubskou

18. 2. v 15 hodin bude p. Doboš prezentovat fotografie z cest po Švýcarsku a také Mallorce. Před tím ve 13 hodin bude p. Zugarová vybírat nedoplatky hlavně za Bük.

20. 2. v 15 hodin setkání s p. Zdeňkem Grůzou, který se s námi podělí o zážitky z putování po Rusku

26. 2. v 6 hodin odjezd do termálu Dunajská Streda

28. 2. (pátek!) v 16 hodin beseda nad knihou p. Lenky Šnajdrové Psychoterapie našich prababiček


Dobromila Vlčková

seniori kopecek01

FOTO: Novoroční výstup na Svatý kopeček