Leden v G-centru 

První měsíc nového roku máme za sebou. Pěkně to zase „letí“, to je realita a život je její součástí.

V lednu jsme prožili mnoho pěkných chvil, jsme potěšeni, že nejsme společnosti lhostejní a dokážeme se radovat z každodenních událostí, které prožíváme.

Na konci měsíce byl v domově pro seniory vyhlášen, na doporučení praktického lékaře, zákaz návštěv, který byl především preventivním opatřením k ochraně seniorů v pobytových sociálních službách.

Hned zkraje měsíce bylo uskutečněno pravidelné setkání seniorů s vedením organizace (úterý 7. ledna). Při této tradiční akci byl zhodnocen uplynulý rok a byly představeny plány na rok s letopočtem 2020. Bylo promítnuto na osm set fotografií ze života v říjnu až prosinci 2019. Senioři dostali prostor k dotazům.

V pondělí 6. ledna oslavil v „odloženém“ termínu své narozeniny pan Jaroslav. Přál si společnou oslavu, u které nechyběli nejbližší rodinní příslušníci, pozvaní senioři z domova a hudebník, pan Dalibor, který zahrál a zazpíval. Oslava se vydařila a přejeme hlavně zdraví!

Ve čtvrtek 16. ledna oslavila společně s ostatními své narozeniny paní Radmila. Pozvala také pana Dalibora, který opět zahrál a zazpíval, tentokráte i se zpěvačkami Ivanou a Marií. Děkujeme za pozvání a přejeme hodně zdraví!

Významným dnem byla středa 15. ledna. Na dopoledne a odpoledne byli pozváni hosté, aby si se zaměstnanci připomněli 10. výročí od zahájení poskytování sociálních služeb organizací. Dopoledne bylo setkání vyhrazeno pro partnery, dodavatele a podporovatele organizace, na odpolední setkání byli pozváni zastupitelé města a zaměstnanci organizace. Všichni příchozí zhlédli prezentaci k desetiletému výročí, bylo připraveno velmi chutné rautové menu a každý dostal malou pozornost - vzpomínku na tento den. 

Ve středu 22. ledna dopoledne přišly na návštěvu za seniory v novém roce paní učitelky a děti z MŠ v Dobrém Poli. V rámci projektu studentky Renaty z VOŠ Jihlava si se seniory popovídaly o vánočních dárcích, zacvičily se šátky a zahrály obrázkové „Bingo“. Děkujeme za prima strávený čas a těšíme se na příště!

Od pondělí 27. ledna byl na doporučení praktického lékaře organizace vyhlášen ZÁKAZ NÁVŠTĚV. Tato nemilá situace byla hlavně preventivním opatřením ochrany zdraví seniorů v domově. Děkujeme za pochopení.

Dalšími aktivitami měsíce byly pravidelné návštěvy dobrovolnice paní Darji, setkání s faráři, s hudebním dobrovolníkem panem Daliborem a další odpolední společné aktivity, jako společenská hra „BINGO“ a rukodělné činnosti pod vedením pracovnice Vlaďky.

Děkujeme touto cestou Nadačnímu fondu Zdeňky Frýbertové, která věnovala seniorům ovoce a další dary připravuje!  

Více o nás a z našeho života se dozvíte na facebookovém profilu organizace: www.facebook.com/gcentrummik/ a webových stránkách organizace: www.gcentrummikulov.cz.

G centrum01

Pavel Rous