Klub seniorů informuje

V měsíci únoru se v Klubu seniorů v našem městě kromě pravidelné činnosti uskutečnilo několik velmi pěkných a zdařilých akcí.

Dne 5. února ve 14 hodin se v sále Centra pro volný čas konala již tradiční a mimořádná akce, a to Maškarní bál. Před zahájením akce vystoupily děti MŠ Pod Strání s velmi pěkným kulturním programem. I když venku vládlo téměř jarní počasí, v sále panovala ta pravá zima. Program dětí se zimní tematikou se všem přítomným opravdu moc líbil. Potom následovalo to pravé maškarní odpoledne. Za zvuků hudby se do stylově vyzdobeného sálu vřítilo plno krásných masek v podání členů pěveckého sboru při KS, ale i dalších našich členů. Nechyběl král (pan Jaromír Crhan), královna, kat (pan Mirek Hejč), několik lázeňských a harémových dam, paša, ale i Japonka, medvěd, Karkulka, červánková víla a celá řada dalších. Uvádění této pěkné akce se vtipně ujala lázeňská dáma paní Karla Kováčová. Všechny masky zapózovaly na připraveném červeném koberci. Nechyběla ani úsměvná scénka, kdy chtěl kat stít hlavu zhýralé ženštině, ale král jí udělil milost. Smíchu a legrace to zábavné odpoledne nebylo konce. Masky pobavily i naši paní místostarostku paní Sylvu Chludilovou, kterou jsme ve svém středu opět rádi přivítali. Mezi nás zavítalo i několik členek Klubu seniorů ze Starého Poddvorova, které nás přišly nejen pozdravit, ale i pozvat na jejich akci v měsíci dubnu, a to Lázeňské odpoledne. K tanci a poslechu hráli naši chlapci z Dolních Kounic. Naši členové rozhodně nezklamali a v kole se točili jako o život. To odpoledne razili heslo: „Tancem ku zdraví“. Všichni přítomní si také pochvalovali výborné pohoštění, a to zákusky, dobré kafíčko a lahodný svařáček. Bylo to další milé a přátelské odpoledne, které se vydařilo na jedničku a na které budeme všichni hodně dlouho vzpomínat.

Vedení Klubu seniorů děkuje všem členům pěveckého sboru za náročnou přípravu celé této skvělé akce, stylovou výzdobu sálu a péči o naše seniory. Z celého srdce děkujeme Ředitelství MŠ Pod Strání za krásné vystoupení, panu Jaromíru Crhanovi, panu Mirku Hejčovi, manželům Popovským za velkou pomoc a panu Ramanu Vávrovi za milý sponzorský dar, jeho mamince paní Růženě Vávrové (naší jubilantce) za vynikající koláčky a další dobroty a také všem ostatním, kteří jakkoli přispěli ke zdárnému průběhu této milé akce. Všem moc a moc děkujeme!

Více jak dvacet pět členů našeho klubu se dne 3. února ve smuteční obřadní síni v našem městě rozloučilo a doprovodilo na poslední cestě pana Vojtěcha Babicu, který sice nebyl naším členem, ale hodně pro náš klub udělal. O tři dny později, a to 6. února, jsme se rozloučili s naší dlouholetou členkou, funkcionářkou, také členkou pěveckého sboru a dobrou kamarádkou paní Jarmilou Spilkovou. Čest jejich světlé památce!

Naši členové nechyběli ani 22. února na Fašankové obchůzce v našem městě a všichni si to náležitě užili.

 

Senioři, pozor!

Dne 4. března ve 14 hodin se v sále Centra pro volný čas uskuteční Oslava MDŽ, spojená s kolem štěstí! Nezapomeňte přinášet ceny do tomboly!

To slavnostní odpoledne se můžete těšit na vystoupení Národopisného souboru Palavánek a žáků ZUŠ Mikulov. Srdečně vás všechny zveme!

Naše dámy, co mají „šikovné ruce“, se dne 13. března v 15 hodin setkají s paní Ivankou Šrámkovou a budou tvořit výrobky s jarní tematikou.

Všechny naše členy také srdečně zveme na tradiční Josefskou zábavu, která se uskuteční dne 18. března v sále centra. Hrát bude Rytmik z Dolních Kounic. Přijďte mezi nás!

Libuše Danielová   

klub senioru

Foto: Maškarní bál