Senioři České republiky, z. s. základní organizace 

Upřesnění a doplnění programu na březen

10. 3. Výsadba truhlíků. Podařilo se nám získat na 15. hodinu odbornici Ing. Klimšovou, která naplní srdce našich kytiček milovných členek.

 18. 3. Výroční členská schůze. Po oficiální části vystoupí v programu žáci ZUŠ. Bilance akcí v r. 2019 proběhne opět promítáním, které se před rokem tak osvědčilo a bude ještě mnohem bohatší. Speciálně na tuto část jsou pozváni hosté, u kterých nám záleží na tom, aby měli přehled o naší bohaté činnosti. Úsekovým důvěrníkům budou rozdány příspěvkové známky.

24. 3. došlo z důvodu nedostatku volných termínů a kapacit ke kumulaci akcí. Besedy s p. Jitkou Sobotkovou Fenomén Baťa v 16 hodin se bohužel nebudou moci zúčastnit ti, kteří budou na dlouhodobém pobytu v Büku. Je to škoda, budeme se snažit, aby k tomu nedocházelo, ale při takovém počtu akcí se to může stát. Jedině že bychom něco přesunuli na nepopulární pátky, občas jsme to udělali a negativní dopady na účast nebyly.

Ostatní akce na březen, zveřejněné v minulém čísle Zpravodaje, zůstávají termínově a programově beze změn. Je potřeba si pečlivě vše zaznamenávat a ještě si ověřovat ve vývěsce a prostřednictvím e-mailů. Zpravodaj bude vycházet s největší pravděpodobností pouze jedenkrát měsíčně a v termínech, které nám nevyhovují, takže budeme muset zveřejňovat vše až mnoho týdnů předem.

Nyní tedy bude následovat program na duben. Plusem je, že to už bude jaro!

Stručný, místy i podrobný, přehled dubnových akcí

Kvůli velikonočním svátkům se v prvních týdnech setkáme jen 7. 4. ve 13 hodin při výběru na Kroměříž, Krakov (v době uzávěrky nebyla výše částek známa) a Liechtensteinoové, kde se změnila částka na 200 Kč a 5,3 eur (eura se budou vybírat až v autobuse, ale je potřeba, abyste si včas zajistili drobné). Pravděpodobně to bude i termín, kdy přinesou úsekoví důvěrníci vybrané peníze za příspěvkové známky. V 15 hodin schůze výboru.

16. 4. Zájezd do Střílek, Jalubí a Uherského Hradiště. Odjíždíme v 7 hodin od kapličky, z ostatních míst na trase úměrně dříve. V 9 hodin navštívíme barokní hřbitov ve Střílkách, na 10.30 máme dohodnutou prohlídku čarověníků v Jalubí a kolem poledne dorazíme do Uherského Hradiště. Tam máme zajištěný oběd a po něm prohlídku města s průvodcem. Po ní bude návštěva galerie Joži Úprky. Dá se předpokládat, že pro některé půjde o velkou fyzickou náročnost, proto vstupné 30 Kč není zahrnuto ve vybrané záloze (stejně jako cena oběda). Individuálně bude možno také navštívit další památky.

20. 4. dílnička v 15 hodin

22. 4. výlet do Lanžhota, kde si prohlédneme muzeum a kostel, jakož i zajímavosti obce. O obvyklou návštěvu radnice neprojevil pan starosta zájem, nedivme se mu, opravdu jsme již mimo region. Doprava bude kombinovaná vlak, autobus. Odjíždíme z mikulovského nádraží V 7.51 a za jízdenku na čtyři zóny se po přestupu v Břeclavi dostaneme až do centra obce. Kolem poledne se budeme vracet stejným způsobem zpět. Na přestupy v Břeclavi je vždy kolem 30 minut. Kdo bude chtít na cestě zpět zůstat v Břeclavi, třeba na oběd, bude si muset koupit dvě jednotlivé jízdenky (zvlášť bus a zvlášť vlak).

24. 4. Piešťany. Pobytový relaxační zájezd do 29. 4.

30. 4. Kroměříž. Jednodenní zájezd na výstavu.

Podrobnosti jsou buď známy, nebo budou zveřejněny později.

Rovněž hodnocení četných únorových akcí bude až v příštím čísle. Z besedy s p. starostou a ředitelem G-centra zatím jen foto.

Dobromila Vlčková

seniori 01

FOTO: Beseda se starostou Rostislavem Koštialem a ředitelem G-centra Pavlem Rousem