Senioři České republiky, z. s. základní organizace v březnu

Plán na duben 2020

Všechny akce jsou zrušeny, CVČ uzavřeno. Necvičíme. Nebesedujeme. Nikam nejedeme. Pokud to půjde, budeme se snažit zájezdy přeložit nebo zrušit. Nebuďme nedočkaví.

Jsme doma. Naše zahrádky budou jako nikdy, okna se budou jen lesknout, zašijeme a došijeme vše, nač nezbýval čas. Budeme číst a sledovat televizi… A vzpomínat.

Hodně toho pamatujeme. Mnozí z nás zažili průchod vojsk v r. 1945, všichni v r. 1968 a jsme tady. Tak tady budeme i po působení virů. Jsou aktivnější než všechny předchozí. I my budeme. Jen musíme trpělivě čekat, abychom se zas mohli vzchopit.

 

Vzpomínky na březen

Vycházka s holemi na Pálavu. V ten den (4. 3.) se udělalo překvapivě hezké počasí. Užili jsme si to, i když nožičky bolely.

  • 6. 3. jsme si zajeli do Boleradic na divadlo Kulhavý mezek. Ochotnické představení nás plně uspokojilo a konstatovali jsme, že mnohé experimenty na profesionálních scénách v nás budí menší nadšení.
  • 8. 3. byla v Eframu zahájena výstava Made in Mikulov. Byli jsme tam již potřinácté. Zvyšuje se úroveň vystavovaných děl i počty účastníků vernisáže. S některými jsme se setkali poprvé, ale máme radost, že si rozšiřují okruh svých zájmů.
  • 10. března přišla do CVČ p. Ing Klimšová, aby nám poradila s výsadbou truhlíků. Pozvala nás příští rok na návštěvu do svého zahradnictví.
  • 11. března se podařilo realizovat rok z objektivních příčin odkládanou besedu o 15. březnu 1939. Nebylo to nic radostného a perspektivního. Když jsme se s p. ředitelem Mgr. Svobodou, Ph.D., loučili, loučili jsme se zároveň s dalšími plánovanými akcemi (nejen) do konce března.

Dobromila Vlčková

 seniori01

výlet na Pálavu

seniori02

Jarní inspirace