Mikulovské švadlenky

Mikulov nebyl jen mezi prvními městy, kde bylo jménem starosty nařízeno nošení roušky na veřejnosti, ale také jedním z prvních měst, kde se jak amatérské, tak profesionální švadlenky a krejčí rozhodli pomoct široké veřejnosti v boji s koronavirem a začali šít roušky.

Mnozí z nás si sedli k šicímu stroji po dvaceti letech, někteří se vrátili ke své profesi a někteří i poprvé. Ale každý, kdo přispěl tím, že zajistil alespoň své blízké a opatřil je rouškami, je hrdina. Největší dík patří těm, kteří se rozhodli nezištně obdarovat širokou veřejnost. Některé naše modely nemusely být úplná hitparáda dovednosti, ale věřte, že každý z nás do toho dal vše, co mohl, hlavně svou duši a čas.

Roušky šijeme většinou zdarma nebo za malý příspěvek na materiál či za komoditu tomuto kraji nejběžnější – víno. Lidé, kteří si u nás nechali šít roušky, však oceňovali naši práci také květinou, čokoládou, ovocem i finančním příspěvkem. Pro ty, kdo tráví mnoho hodin u stroje, jsou velmi důležité také vaše povzbudivé komentáře na sociálních sítích. Ne všem jsme stihli poděkovat.

Děkujeme také všem, kteří se rozdělili o látky, provázky, keprovky, gumy, nitě a darovali je švadlenkám, či zapůjčili šicí stroje. Tím jste také přispěli k rychlejšímu zvládnutí této pandemie. Mnohdy jste svými darovanými designovanými látkami přispěli k optimističtějšímu nošení tohoto nezvyklého „doplňku“ zvláště u dětí a mládeže.

Šili a šijí:

Dáša Ondroušková, Jana Zvonková, Veronika Šenkýřová, Zdena Huserková, Eva Kubištel, Martina Dohnálková, Jitka Kvěchová, Lenka Jadrná, Veronika Pečinková, Marie Michnová, Táňa Danielová, Anna Gorčíková, Falkom Komárkovi, Soňa Kalianková, Sylva Garčicová, Erika Hanušková, Pavlína Ježová, Petra Campell, Nemešovi, Lucie Galová, Mrňouskové Dětské centrum, Michaela Zvonková, Veronika, Alena, Hana Haberlandová, Alena Mágrová, Renata Březinová, Lýdie Kunderová, Jitka Lovečková, Renata Lintnerová, Renata Holcová, Ida Dobešová, Vlasta Klimešová, Jana a Anna Richterová, Renata Houbová, Iveta Vašíčková, Blanka Táborová, Hana Zejdová, Sylva Chludilová, Sylva Garčicová, Radka Kauerová, J. Bilíková, Lenka Láznická, J. Ježová, J. Vincíková, M. D. Kremlová, Mirka Hrušková, Martina Michalisková, Lenka Krupková, Martina Pluháčková, Silvie Pospíšilová, Iva Gebauerová, Dagmar Hráčková a spousta dalších super žen i mužů a dětí, o kterých nevíme a kteří přispěli k akci „Zarouškujeme Mikulov, stříháním, žehlením nebo jen respektováním ‚šicích maminek‘.“ (zdroj: FB M!kulov)

Věříme, že všichni nosí roušky a společně vše zvládneme, abychom se co nejdříve potkali s úsměvem na tváři, ne se smutkem pod rouškou…

Mikulovské švadlenky, ale i členky redakční rady Ilona Salajková a Silvie Pelant Janatová

rousky svadlenky

foto: Ilustrační