Klub seniorů informuje

Všichni víme, že lékem na stárnutí a samotu je zasednout si mezi přátele a známé. Toho si byli vědomi všichni naši členové Klubu seniorů v našem městě, a proto se pravidelně setkávali každé pondělí na Dámském klubu, každé úterý odpoledne na setkání členů Pěveckého sboru, každý čtvrtek na Cvičení žen seniorek s paní Vlastou Žaludovou a dvakrát v měsíci na společných akcích s hudbou v Centru pro volný čas na Vrchlického ulici.

Brali jsme tato setkávání jako samozřejmost, jako něco neměnného. Ale bohužel, jako mávnutím kouzelného proutku se náhle všechno změnilo. 

Nastala situace, kterou jsme si těžko dovedli představit a kterou jsme nezažili nikdy předtím, a to už jsme na světě hezkých pár let. Zpráva o pandemii koronaviru a uzavření centra nás zasáhla jako blesk z čistého nebe. Nikdo z nás netušil, že se tato omezení tak protáhnou a stále ještě nekončí.

Musíme však být trpěliví a dobré mysli. Zdraví je přednější! Jistě se už blíží ten den, kdy opět začne pravidelná činnost a my se budeme setkávat při příležitosti celé řady pěkných a tradičních akcí. Ale i tak je většina z nás ve stálém kontaktu. Voláme si, vyměňujeme poznatky, postěžujeme si, co nás trápí a bolí, ale především se podporujeme. Toto přátelství, i když virtuální nás drží při životě. Máme však kolem sebe plno skvělých přátel, kteří v této nelehké době myslí i na nás. Volají nám, zajímají se, jak se všem našim členům daří, jestli jsou všichni zdraví a také jak nám mohou pomoci, a to nás opravdu moc těší.

Všem za tuto starost a péči o nás seniory z celého srdce děkujeme, moc si toho vážíme a dovedeme to ocenit.

Jsou to tito přátelé: místostarostka města paní Sylva Chludilová, zastupitelé města, a to zástupkyně ředitele ZŠ Pavlovská paní Hana Míčková, ředitel zařízení Srdce v domě v Klentnici pan Zbyněk Tureček, velitel Městské policie pan Jiří Hamerník, naši hudebníci z Dolních Kounic, bývalý sekretář senátora Jana Hajdy pan Ludvík Jankovič a také naši přátelé ze Zlína a Mariánských Lázní. Oceňujeme také maximální pomoc našich dětí a vnuků v péči o nás dříve narozené. Jejich starosti, pomoci a obětavosti si také moc a moc vážíme. Velké díky!

Během této nelehké situace naše řady opustili naši dlouholetí členové klubu, a to pan František Škápík, paní Anděla Vráblíková a pan Jaroslav Malý. I když jsme je nemohli doprovodit na jejich poslední cestě, stále na ně vzpomínáme a v našich srdcích a myslích budou žít dál. Čest jejich světlé památce!

Milí naši členové, před námi je jistě ještě mnoho složitých dní. V životě už to tak ale chodí. Všechny dny nejsou vždy zalité sluncem. Přijdou i těžkosti, neúspěchy, porážky a mnohá zklamání, která jsou nedílnou součástí našeho života. Věříme, že to všichni zvládneme. Buďte dobré mysli a těšte se na společná setkání s námi se všemi.

Mějme se rádi, podporujme se a držme si palce!

Plánované akce v měsíci červnu:

2. a 3. 6.          Vystoupení pěveckého sboru k MDD – MŠ Habánská a Pod Strání

10. 6.               Zájezd do Rožnova pod Radhoštěm a okolí

17. 6.               Zábavné odpoledne s hudbou         14.00 hodin    sál centra

24. 6.               Posezení ve vinném sklípku na Pavlovské 83        14.00 hodin

Vedení Klubu seniorů v našem městě blahopřeje našim členkám, a to paní Zdeňce Popovské, Marii Šoupalové, Drahušce Hejčové, Evě Bradáčové a Pavle Pacelové, které se v měsíci dubnu, květnu a červnu dožívají významného životního jubilea. Přejeme jim pevné zdraví, hodně spokojenosti a životního optimismu. Blahopřejeme!

Libuše Danielová