Festival národů Podyj BUDE! 

Již tradičně se předposlední červencový víkend (17.-19. 7. ) mikulovské Náměstí zaplní vůní cizokrajných delikates, které pro své sousedy, přátele i letní návštěvníky připraví místní občané, kteří se na Mikulovsko přistěhovali z různých končin světa.

„Jsme velmi rádi, že se nám i přes ztížené podmínky podařilo letošní ročník naplánovat tak, že to bude opravdu stát za to,“ říká s neskrývaným nadšením v hlase nová předsedkyně spolku Petra Korlaar.

Slavnostní zahájení proběhne v páteční podvečer debatou u kulatého stolu vedenou novinářem, chartistou a dlouholetým členem spolku Přemyslem Janýrem. Festivalovou atmosféru pak navodí živý koncert na Náměstí skupiny Ant Attack. Sobotní program bude věnován tradiční prezentaci národních kuchyní a vzpomínce na oběti národnostní nesnášenlivosti v podobě symbolického kladení věnců. Večerní program ve spolupráci s Mikulovským výtvarným sympoziem vyvrcholí vystoupením svojského propojení dvou hudebních světů, formace Hrubá Hudba. Festival zakončí nedělní veřejná snídaně Permanent Breakfast na Náměstí.

 „Národy Podyjí jsou moje mikulovská srdcovka. Svou spontaneitou, nevyzpytatelností a autenticitou v sobě zachovávají mnohé z místního genia loci,“ vysvětluje Petra Korlaar a dodává: „Chtěli bychom poděkovat městu Mikulov za jeho již přes dvě dekády trvající podporu a všem, kteří se na festivalu podílí, ať už organizačně nebo jako návštěvníci, neboť bez nich by to nešlo.“

Více informací naleznete na www.narodypodyji.cz a našich facebookových stránkách. 

Petra Stránská, produkční festivalu

image2