LÉTO v G-centru

Letošní letní dny byly poznamenány zdánlivě odcházejícím „virem koronavirem“. Zatímco jsme se těšili na úplné ukončení různých omezujících opatření, které byly slibovány odborníky už na konec června, tak jsme se prakticky do dnešních dnů nedočkali v tomto směru téměř ničeho pozitivního.

Ano, omezující opatření byla zmírněna, byť veřejný prostor sdílel informace, že zcela skončila. Nebyla to až tak pravda, protože za jedním zrušeným opatřením přišlo hned další, které v zařízeních sociálních služeb omezovalo nejen klienty, ale také návštěvníky v domově pro seniory. Jistě, důležitá je ochrana zdraví a prevence je součástí této ochrany. Proto jsme ponechali v platnosti omezení doby návštěv, dbali jsme nařízených pokynů s dodržováním odstupů, nošením roušek při kontaktu s klienty, zvýšených hygienických opatření a dalších, což celkem nepříznivě ovlivňovalo běžný život klientů, zaměstnanců a rodinných příslušníků či přátel v domově.

Co chybělo nejvíce, byl obyčejný mezilidský kontakt, setkaní s vrstevníky v jídelně, společné volnočasové aktivity, setkání s farářem či dobrovolníky.

Nebylo to léto, jak jsme byli doposud zvyklí … bylo jiné, zvláštní a zřejmě se budeme muset přizpůsobit skutečnostem a zkušenostem posledních měsíců, že i takové nepříznivé časy budou střídat ty normální, na které jsme byli třeba vloni zvyklí.

V srpnu jsme u nás přivítali Petra D. s malými bojovníky, kteří v neděli 2. srpna dopoledne sehráli divadelní představení pro seniory na zahradě domova. Děkujeme a líbilo se nám!

Ve čtvrtek 6. srpna jsme uspořádali tradiční letní akci pro klienty domova a zaměstnance: společné grilování. Letošní plán vyšel se vším všudy. Dodavatel připravil chutné menu – burgery, počasí nám přálo, příjemně jsme poseděli, popovídali si a zazpívali.

Odpolední akce se vydařila, děkujeme společnosti Allmark za podporu a darování vína, sociálnímu pracovníkovi za grilování, klientům a zaměstnancům organizace za účast.    

Víru v lepší časy máme, ale uvidí se, jakým způsobem se bude vše kolem nás s pandemií koronaviru vyvíjet. Přejeme příjemný zbytek léta, děkujeme za pochopení našich opatření a podporu.

Více o nás a z našeho života se dozvíte na facebookovém profilu organizace www.facebook.com/gcentrummik/ a webových stránkách organizace www.gcentrummikulov.cz.

Pavel Rous

G centrum Malí bojovníci

Grilování