Senioři České republiky, z. s., základní organizace

Plány?

Psát do uzávěrky v polovině listopadu plány na prosinec a počátek ledna není v současné situaci jednoduché. Snad nám PES bude milostiv. Co můžeme s určitostí plánovat je tradiční výstup na Svatý kopeček 1. ledna, poprvé jako memoriál Jana Doboše pod názvem JANKOVA CESTA. Start jako obvykle ve 13 hodin před CVČ.

Pokud se ještě něco bude moci uskutečnit, dozvíte se z mailů a ve vývěsce. Na tradiční vánoční besídku můžeme vzpomínat jen nad fotografií.

seniori 11 01

Foto: Vzpomínka na loňské vánoční posezení

Vzpomínky na zájezdy v uplynulých letech – tolik fotografií by se na stránky nevešlo –mohou být podkladem pro cvičení paměti. Aby to šlo lépe, uvádím jejich seznam, a to jen těch tuzemských. Zahraniční až někdy jindy.

Luhačovice. Kroměříž. Čejkovice, Hodonín. Dolní Kounice, Jaroměřice. Modrá, Velehrad. Mikulčice. Rájec, Lysice, Olešnice. Mohelenská step, Třebíč. Vizovice, Rožnov p. Radh., Pustevny. Karlov, Žďár, Zelená hora, Svratka. Rajhrad, Židlochovice. Jaderná elektrárna Dukovany, přehrada Dalešice. Dačice, Telč, Slavonice. Štramberk, Valašské Meziříčí, Nový Jičín. Boskovice, Svitávka. Milotice, Strážnice, Petrov. Ivančice, Moravský Krumlov. Brtnice, Příseka, Jihlava. Olomouc, Svatý Kopeček, Brodek u Přerova. Předklášteří, Nové Město na Moravě. Slatinice, Čechy pod Kosířem, Náměšť na Hané. Žirovnice, Jindřichův Hradec. Teplice, Hranice, Helfštýn. Slup, Přímětice, Znojmo. Křtiny, Senetářov, Ruprechtov. Hroznová Lhota. Kobylí, Vrbice. Bouzov, Loštice, Litovel. Uherský Brod, Komňa, Svatý Antonínek. Police, Uherčice, Jemnice. Nová Říše, Třešť, Roštejn. Slavkov, Bučovice. Sezimovo Ústí, Tábor, Klokoty. Polička, Litomyšl. Náměšť nad Oslavou, Velká Bíteš, Březské. Kuks, Hradec Králové. ZOO Lešná. Miroslav, Bohutice. Praha, Mělník, Lidice. Macocha. Černvír, Doubravník, Bystřice nad Pernštejnem, Vírská přehrada. Polná, Kutná Hora. Pelhřimov, Želiv. Náchod, Ratibořice, Nové Město nad Metují, Žamberk. Šternberk, Jiříkov.

Není toho málo. Na mnoha místech jsme byli mnohokrát, např. v Brně, Znojmě. Nutno vzpomenout i na výlety v rámci projektu „Poznáváme obce regionu“: Valtice, Lednice, Břeclav – mnohokrát. Hustopeče. Kurdějov. Velké Němčice. Diváky. Těšany. Boleradice. Zaječí. Nové Mlýny. Podivín. Pohansko. Hlohovec. Úvaly. Sedlec. Klentnice. Pavlov. Dolní i Horní Věstonice. Strachotín. Dolní Dunajovice. Brod nad Dyjí. Pasohlávky. Novosedly. Drnholec. Hrušovany nad Jev. Nový Přerov. Dobré Pole. Březí. Bavory. Perná. Mnohé obce opakovaně.

Kdo si vzpomene, nač jsme ještě zapomněli? Uvidíme, kdy si to budeme moci říci! Setkání nám chybějí, ale nehroutíme se.

Několik jubilantů nám sdělilo, že v některých prodejnách neakceptovali darované poukázky. Reklamujte na ředitelství Jednoty nebo řešte přes paní Švecovou, tel.: 604 717 057.

TGM řekl, že dobrého je na světě víc než zlého. Ale zlé je více cítit. Jediná možnost je přemýšlet, co může člověk odvrátit a co ne a co bude dělat, až se situace zlepší. Jako organizace máme plno zajímavých plánů. Připojte i svá přání. To bude nadšení, až v novém roce začneme uskutečňovat své sny!

Klidné Vánoce v kruhu svých blízkých a hodně optimismu do roku 2021 přeje výbor místní organizace Senioři ČR

 Dobromila Vlčková

seniori 11 02