Veselé zoubky

V měsíci únoru probíhal v prvních třídách interaktivně preventivní program se společností DM drogerie na podporu zdravých zoubků, kterého se zúčastnila i třída 1. A ze ZŠ Hraničářů.

Čištění a starání se o zoubky není žádná legrace. Museli jsme vyřešit mnoho úkolů, naučit se, jak správně jíst, čistit zoubky a jak se chovat u pana zubaře. Spolu s paní učitelkou Marií Chmelinovou nás vyučováním provázel Hurvínek, kterého bolel zoubek. I nám mléčné zoubky padají, a tak alespoň víme, jak moc jsou stálé zoubky a péče o ně pro nás potřebné.

Výstupem projektu bylo ověření znalostí formou pracovního listu. Odměnou za jeho správné vypracování pak preventivní taštička s produkty péče o zoubky. Těšili jsme se ze zubního kartáčku, pasty, přesýpacích hodin nebo žvýkaček.

V rámci činnosti školní družiny se žáci zapojí do soutěže, ve které mohou jako výhru získat výlet do Prahy na divadelní představení Spejbla a Hurvínka. Spolu se svou paní vychovatelkou Tamarou Podsedníkovou budou vytvářet výtvarný projekt na téma „Veselé zoubky“ a také doufat, že skutečně vyhrajíJ

Tamara Podsedníková

zuby 4