Branně-sportovní den

Stejně jako vloni i letos absolvovali žáci 2. stupně ZŠ Mikulov, Valtická 3, branně- sportovní den. Vše se odehrálo za příznivého počasí v pátek 27. května v Mikulově a nedalekém Yachtclubu v Pavlově. Již tradičně se tento den zahájil nácvikem evakuace budovy, které se zúčastnili všichni žáci i učitelé.

Po absolvování poplachu měla každá ze tříd svůj harmonogram, kterého se po celé dopoledne držela. Žáci měli možnost zhlédnout a vyzkoušet si program připravený od mikulovských hasičů, městské policie, státní policie, vodní záchranné služby anebo si zkusili vystřelit ze zbraní v blízké střelnici.

Celé dopoledne si užili nejen žáci, ale i učitelé, kteří měli také možnost jednotlivé aktivity vyzkoušet. Z těch nejzajímavějších byly: svezení na člunu VZS, nácvik resuscitace zraněného, vyzkoušení výzbroje státní policie, střelba ze vzduchovky, pozorování kamerového systému u MP nebo ukázka mobilní požární techniky.

Všichni účastníci odcházeli s mnoha zážitky a zkušenostmi, které se jim budou hodit do reálného života. Tímto bychom chtěli poděkovat všem již zmíněným složkám zabezpečujícím ochranu při mimořádných a krizových událostech za organizaci příjemného dopoledne.

Silvie Šilingerová