Na zkušenou v zahraniční s projektem Erasmus
Začátkem září letošního školního roku byla úspěšně uzavřena jedna část projektu ERASMUS+, které se zúčastnilo dvacet žáků gastronomických oborů naší školy. V turistických destinacích Karlobag v Chorvatsku a Landshut v Německu si procvičili nejen své jazykové schopnosti, ale hlavně své odborné znalosti a dovednosti. Přes počáteční obavy, jak zvládnou měsíční pobyt v cizí zemi, se všichni účastníci brzy přenesli a se svým pobytem i získanými zkušenostmi byli spokojeni. „Pobyt v Německu i praxe v menze se nám velmi líbila. Dostaly jsme možnost vyzkoušet si něco nového a je to pro nás velká zkušenost. Musely jsme si v cizí zemi všechno samy zorganizovat a komunikovat v cizím jazyce. Poznaly jsme nové potraviny, recepty a způsoby přípravy pokrmů. Navštívily jsme moderně vybavenou odbornou školu a poznaly spoustu zajímavých lidí,“ říkají E. Hrehorová a V. Musilová. Tento pobyt žáci využili také k seznámení se s kulturou a zvyklostmi dané země. V Chorvatsku navštívili ostrov Pag a hlavní město Zagreb, v Německu Mnichov, zimní olympijské centrum Garmisch-Partenkirchen a soutěsku Partnachklamm. Mnozí z nich se už nyní těší na další možnosti zahraniční praxe.
IG