Archeopark v Pavlově

V pondělí 12. 12. jsme se my, žáci 6. ročníku Základní školy Mikulov, Valtická 3, vydali na exkurzi do Archeoparku v Pavlově.

Archeopark zvenku vypadá velmi moderně, je částečně zabudován v zemi a působí tak trochu tajuplně. Tato stavba dokonce dostala ocenění stavba roku.

Když jsme do archeologického parku vstoupili, dýchla na nás zvláštní atmosféra, zdi jsou zbudovány z betonu se škrábanou omítkou, na zemi je položena příjemná dřevěná podlaha a celý prostor osvětlují moderní světla a hlídají bezpečnostní kamery.

Všude jsme mohli vidět prosklené expozice a vitríny s různými exponáty, kamennými nástroji, pazourky nebo plastikami zvířat. Asi nejvíce nás zaujaly různé venuše, nejznámější je samozřejmě Věstonická venuše, poté trojhrob zabudovaný v zemi, prosklený a zajímavě osvětlený a také osvětlená expozice s vykopávkami.

Archeopark je opravdu krásný, vypadá hezky zvenku i zevnitř.

V archeoparku na nás čekaly zajímavé úkoly, vyhledávali jsme různé informace o životě v pravěku a kromě toho jsme si vyzkoušeli vyrobit vlastní Věstonické venuše. Byl to pro nás nezapomenutelný zážitek.

Akce proběhla v rámci projektu Posilování jazykových znalostí a praktických dovedností.

Matěj Mikulinec, VI. B

archeopark3