Vaření s Marcelem Ihnačákem
Na základě ústní dohody o obnovení spolupráce s kuchařem Marcelem Ihnačákem se dne 17. ledna 2017 uskutečnilo praktické vaření pro zájemce z 3. ročníku učebního oboru Kuchař-číšník. Skupina sedmi žáků uvařila pod vedením zmíněného odborníka chutná jídla, která byla zaměřena na židovskou kuchyni.
Předkrm
Játrová paštika s nakládanou zeleninou
Hlavní jídlo č. 1
Taštičky plněné kachním masem + bílé zelí + povidlová omáčka
Hlavní jídlo č. 2
Šábesový šoulet – kroupy s kachním masem, fazolemi a kyselými okurkami
Hlavní jídlo č. 3
Kapr po židovsku na bílém víně s pečeným česnekem, cibulí a šťouchaným bramborem
Dezert
Povidlové taštičky s rozpuštěným máslem, sypané mákem a práškovým cukrem
A co si uvařili, to si také snědli. Kdo měl možnost ochutnat, určitě potvrdí, že bylo za co chválit. Stejnými slovy se o žácích a jejich práci vyjádřil i pan Marcel Ihnačák, kterému děkujeme za ochotu, přívětivý přístup k celé akci a především za jeho čas!
Příště této možnosti využijí další žáci opět z učebního oboru Kuchař-číšník, ale také studijního oboru Hotelnictví.
GSS Mikulov