Fašank v Poysdorfu

Poslední únorové úterý naše třída VI. A vyrazila do rakouské školy v Poysdorfu. Ve zdejší Hauptschule nás přivítala milá paní zástupkyně Andrea. Prošli jsme krásně vyzdobené chodby i třídy, kde jsme se setkali nejen s Rakušany, ale rovněž s Čechy, kteří školu navštěvují. Občerstvili jsme se u vody a tradičních koblížků, seznámili se s příjemnými lidmi, zatancovali si, poté už jsme se vydali do průvodu ve veselých barevných kostýmech.

Průvod mířil do lidmi zaplněné hasičské zbrojnice (nyní už si pamatujeme i toto slovíčko – Feuerwehrhaus), kde se konalo vystoupení dětí. I když se němčinu zatím neučíme, bavili jsme se dobře, např. u krásných hudebních čísel, která nacvičil školní sbor. Uvnitř hasičské zbrojnice stál stánek s občerstvením, hasiči pilně obsluhovali a my ochutnali spoustu dobrot.

Po cestě k autobusu jsme potkali traktor se zapřaženou pirátskou lodí, která nás velmi zaujala a u které máme vzpomínku v podobě fotek, paní učitelka třídní po celou dobu vše dokumentovala.

Po pěkném zážitku jsme se rozloučili a odjeli domů, kde jsme vše nadšeně vyprávěli rodičům. Děkujeme paní učitelce Kubíčkové a Goišové za organizaci a za to, že nám zpříjemnily další den školního roku.

Akce proběhla v rámci projektu Posilování jazykových znalostí a praktických dovedností (okénko k sousedům).

Bára Bařinová, Klárka Hudcová, Madla Mlčochová, Vanda Štyksová a Ilča Březinová, žákyně VI. A

poysdorf