Mikulovští studenti na Gastro Kroměříž

O jarních prázdninách, ve dnech 16. a 17. března, hostila Střední škola hotelová a služeb Kroměříž celkem 87 studentů a jejich doprovod, kteří se účastnili 6. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2017.

Tato soutěž má nastaven vysoký kredit, který je garantován Asociací cukrářů ČR, Asociací číšníků ČR a dále Asociací hotelů a restaurací ČR.

Čtvrteční, první den soutěže byl ve znamení soutěže junior kuchařů – studentů do 19 let. Odborná komise v letošním roce stanovila téma – během 45 minut zpracovat a připravit moderní pokrm, jehož základem bylo 600 gramů kachních prsou.

CIMG2386

Páteční den soutěže startovali junior cukráři. Cukrářským úkolem bylo pódiové vystoupení, kde v limitu 50 minut museli soutěžící připravit 6 kusů cupcakes s tematikou „Black & White“. Jak u kuchařů, tak u cukrářů rozhoduje nejen vzhled, ale i chuť, pracnost a hygiena.

Naši školu reprezentovali žáci 1. KČ Jana Herzánová a 3. KČ Gabriela Slámová, 2. CU Viktorie Zapalačová a umístili se v bronzovém pásmu. Žáky na soutěž připravovali UOV Jana Orsáčková, Hana Hauptová a František Ondrák.

Díky všem žákům a UOV, že část prázdnin věnovali reprezentaci školy a doufám, že po profesionální stránce jim soutěž byla přínosem.

Miroslava Plundráková

kromeriz