Krajské kolo soutěže Evropa ve škole

Žáci našeho gymnázia se zúčastnili krajského kola 26. ročníku soutěže Evropa ve škole, která je vyhlašována Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR a je určena žákům a studentům všech stupňů a typů ZŠ a SŠ a školských zařízení.

Cílem soutěže je propagovat mezi dětmi, žáky, studenty a učiteli ideje vzájemné sounáležitosti evropských zemí a podporovat v nich pocit spoluodpovědnosti za osud Evropy. Důraz je kladen na výchovu k evropanství, demokratickému evropskému myšlení.

Hlavní téma letošního ročníku bylo „Jednotná v rozmanitosti – Evropa mezi tradicí a modernitou“ – Vydej se po stopách evropského kulturního dědictví a prozkoumej kulturní rozmanitosti Evropy.

Z našich žáků dosáhla nejlepšího umístění Anežka Čechová z třídy 1.0, která se ve své kategorii umístila na vynikajícím 3. místě a postoupila do celostátního kola. Pochvalu si zaslouží také Nicol Pokorná z třídy 1.0, která obsadila v téže kategorii pěkné 9. místo a Veronika Bahenská z třídy 5.0, která se ve své kategorii umístila na 10. místě.

Všem soutěžícím děkujeme za vzornou reprezentaci školy a gratulujeme k jejich umístění.

GSS Mikulov