MORAVSKÝ KUCHAŘ 2017

Ve středu 12. dubna se naše škola obor vzdělání Kuchař-číšník zúčastnila na SŠ gastronomie a služeb v Přerově dvoukolové soutěže GASTRO MAKRO CUP – MORAVSKÝ KUCHAŘ 2017 s mezinárodní účastí, pod záštitou Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Tato soutěž je zařazena na seznam nominačních soutěží pro účast v celostátním kole GASTRO JUNIOR BRNO – BIDFOOD CUP.

První kolo bylo korespondenční – byla hodnocena zaslaná kalkulace jídla s názvem a fotografií. Do druhého kola – finále – postoupilo čtrnáct soutěžících. Tam už probíhala praktická část, kde soutěžící Jana Herzánová z 1.KČ připravovala v čase 45 minut 4 porce moderního pokrmu. Základní surovinou tohoto pokrmu bylo 600 g vepřové kotlety a dýňové a brokolicové pyré. Komise posuzovala chuť a vůni pokrmu, vzhled, pracnost, osobní hygienu a hygienu na pracovišti, použití vhodného inventáře, dodržení vlastní kalkulace, zručnost a dodržení časového limitu. Jana se umístila v bronzovém pásmu oceněných.

Poděkování za přípravu na soutěž UOV paní Hauptové a Janě za prezentaci školy.

GASTRO MAKRO CUP – MORAVSKÝ KUCHAŘ 2017 se tak nestává jen soutěžní přehlídkou gastronomie, ale nabízí mladým gastronomickým odborníkům cestu na další soutěže a podílí se na jejich profesním růstu.

Plundráková Miroslava

kuchar

 

CIMG2484