Krajské kolo soutěže Prezentiáda 2017

11. a 21. dubna se uskutečnila na Ekonomicko-správní fakultě Masarykovy univerzity v Brně krajská kola soutěže Prezentiáda 2017.

Soutěž pomáhá zlepšovat komunikační a prezentační dovednosti žáků, podporuje kreativitu a učí týmové spolupráci. Mohou se do ní zapojit dvou či tříčlenné týmy ze všech typů středních škol a druhého stupně základních škol.

V kategorii A, která je určena žákům 6.–9. tříd ZŠ a odpovídajícím ročníkům víceletých gymnázií, si soutěžící mohli vybrat jedno ze dvou navržených témat a vypracovat na něj prezentaci, kterou pak obhajovali před publikem.

Témata pro letošní ročník soutěže byla: Nejdůležitější věc na světě a Jak /ne/učit ve škole.

Do krajského kola bylo vybráno třináct nejlepších týmů z Jihomoravského kraje, mezi nimiž byly i tři týmy z našeho gymnázia. Mezi nimi dosáhl nejlepšího umístění tým Borky a já ve složení Sandra Kalousová, Jana Vajsarová a Karolína Černá z třídy 1.0, který ve své prezentaci představil vodu jako nejcennější poklad na Zemi a obsadil vynikající 2. místo. V kategorii B, která je určena žákům SŠ, si soutěžící mohli zvolit z témat: Láska, sex a něžnosti a Nejpřínosnější vynález.

Do krajského kola bylo také vybráno třináct nejlepších týmů z jižní Moravy, mezi nimiž byly i dva týmy z naší školy. Z žádné jiné školy z Jihomoravského kraje nepostoupilo do krajského kola pět týmů. Všem soutěžícím děkujeme za poctivou přípravu a vzornou reprezentaci naší školy.

GSS Mikulov