Přehlídka kuchařského umu – Kyjov
Dne 26. dubna SOU Kyjov pořádalo 5. ročník „Přehlídky kuchařského umění“ pro žáky 3. ročníků Kuchařské práce. Tématem přehlídky bylo Letem světem napříč Evropou. Žáci připravovali menu na šest porcí, které se skládalo z polévky, hlavního jídla a moučníku.
Dovednosti předváděli – SOU Kyjov, OU Cvrčovice, OU a Prš Brno a GSS Mikulov. Naši školu reprezentovali žáci 3.KP – Jana Rujzlová a Vendula Dostálová, pracovali profesionálně a samostatně a jejich menu bylo chutí velmi zajímavé a esteticky plnohodnotné.
Jako vždy patří ke kladům přehlídek setkávání a předávání si zkušeností jak mezi žáky, tak mezi pedagogickým doprovodem. Poděkování za prezentaci školy.
Menu naší školy GSS Mikulov:
Hajducká polévka
Bakoňská kotleta, dušená tarhoňa
Flíčky zapečené se smetanou
UOV Bohumila Servusová