Mezinárodní setkání škol v Maďarsku 12.–14. 5.

Již od samého začátku jsme věděli, že cesta bude náročná. Vstávali jsme brzy a přemýšleli jsme, co nás čeká. V první řadě jsme museli dojet do Nových Zámků na Slovensku. Tam se k nám přidali učitelé a děti ze ZŠ na Andovské ulici. Po několika hodinách jsme zjistili, že tenhle výlet nebude tak špatný, jak jsme si zpočátku mysleli.

Cestou nás provázelo proměnlivé počasí. Než jsme dorazili do Tápiógyörgye v Maďarsku, navštívili jsme baziliku v Esztergomu a zastavili se na zřícenině hradu Visegrád, kde se podepisovali historické dokumenty, týkající se okolních zemí. Také jsme se svezli na bobové dráze. Následně jsme se dopravili na místo pobytu. Hned po ubytování jsme se prošli městem s panem ředitelem naší hostitelské školy.

Následující den jsme hráli turnaj ve vybíjené a fotbalu s maďarskými a slovenskými dětmi. Oba naše týmy dopadly stejně, vyhrály krásné třetí místo. Odpoledne jsme navštívili palác v městě Hatvan a pak jsme si v interaktivním loveckém muzeu vyzkoušeli lukostřelbu a střelbu na pohyblivý terč.

V neděli jsme se vydali domů. Odnášeli jsme si spoustu pěkných vzpomínek a kontakty na nové přátele.

Nikol Štěpánová, Sára Tesárková, Adam Průdek, ZŠ Valtická

madarsko skoly