Autobusem do Londýna

Bylo nás dvacet šest – žáci 5.–9. ročníku ZŠ Mikulov, Valtická, kteří se vydali autobusem na britské ostrovy. Dlouhá cesta končila na trajektu, který nás převezl z Calais do Doveru přes kanál La Manche. Na anglickém pobřeží jsme obdivovali křídové útesy – lemovaly cestu z trajektu. V Londýně jsme vystupovali u London Eye, pokračovali jsme kolem Big Ben k Buckingham Palace. Obdivovali jsme i spoustu dalších zajímavostí, které známe z učebnic a filmů. Závěrem prvního dne jsme si užili okruh na London Eye – vyhlídka na historické centrum z ptačí perspektivy byla super.

Metrem jsme se přesunuli k autobusu, potom na meeting point – místo, kde nás čekali zástupci hostitelských rodin. Většinou jsme spali v černošských rodinách.

Druhý den byl nabitý zajímavými návštěvami – nejdříve muzeum voskových figurín Madame Tussaud a odpoledne studia Warner Bros, kde se natáčely filmy Harry Potter. Warner Bros patří k největším světovým producentům filmových a televizních děl. V současné době je součástí konglomerátu Time Warner a sídlí v Burbanku ve státě Kalifornia v USA.

Třetí den jsme si prošli Tower of London, kde jsme viděli královský palác s korunovačními klenoty a mohli se dívat na krátký dokument z korunovace královny Alžběty II. r. 1952. Potom jsme přepluli lodí po řece Thames (známe ji jako Temži) a odpoledne jsme strávili v nádherných historických prostorách Natural History Museum.

K večeru jsme se přesunuli k autobusu, řidiči nám ohřáli k večeři párky a bezpečně nás přivezli zpět do Mikulova. Nejvíce se nám líbilo prostředí, kde se natáčel Harry Potter a možnost vyzkoušet si naše anglické znalosti v rodinách. Chtěli bychom poděkovat paní učitelce Fabičovičové , Kalivodové a Kubíčkové za pěkný zájezd.

Ben Fajmon, František Ševčík – žáci IX. A

před Tower of London