Nejlepší guláš vaří studenti z Mikulova
Jako každý rok se i tentokrát uskutečnil na hotelu Zámeček v Mikulově „Pálavský gulášfest“, kterého se žáci 3. ročníku oboru Hotelnictví zúčastnili a hrdě se tak reprezentovali.
Nejen zúčastnění žáci: Sabina Černeková, Erika Kratochvílová, Martina Kolářová, Sára Moravcová a Martin Halčišák, ale i učitelé byli velice rádi, že náš guláš, letos nesoucí název Bradavický, po osmi letech konečně vyhrál.
Odcházeli jsme nejen s veselou náladou díky výhře, ale i s Řádem zlaté vařečky, který byl udělen naší kuchařské vedoucí paní učitelce Zdeňce Sîrbu, kotlíkem a diplomem.
Náladu nám nezkazilo ani proměnlivé počasí a z našeho pohledu je dobře i to, že celá třída fungovala jako kolektiv.
Vhodné suroviny na přípravu „Bradavického guláše“
Hovězí maso přední, tuk – sádlo, cibule, paprika mletá, sůl, rajčatový protlak, pepř mletý, kmín, česnek, hladká mouka, jíška, majoránka, česneková pasta a chilli.
3. HO