Protidrogový vlak

Ve čtvrtek 23. 11. a v pátek 24. 11. se žáci 7.–9. ročníků ZŠ Mikulov, Valtická 3, zúčastnili akce Revolution Train – Protidrogový vlak. Ten přijel do Mikulova na vlakové nádraží, působil na nás mohutným, jako by obrněným dojmem. Prohlídku tohoto vlaku nám zajistila paní učitelka Pospíšilová ve spolupráci s Městskou policií Mikulov, kterým tímto velmi děkujeme.

Na začátku programu jsme vyplnili dotazníky k našim volnočasovým aktivitám a měli možnost se občerstvit, poté jsme vstupovali do jednotlivých vagónů, kde byly připraveny ukázky z filmu o mladých lidech, kteří se postupně stávají závislými – na cigaretách až po tvrdé drogy. Šlo o příběh Marcela, který bohužel na konci celého příběhu zemře. Na příkladu jeho přátel jsme ale viděli, že se člověk závislým stát nemusí, a co pro to můžeme udělat, abychom drogám nepropadli.

Po každé ukázce vždy následoval další vagón, kterým jsme prošli a mohli se dozvědět důležité informace pro náš život, případně jak příběh pokračoval. Viděli jsme tak například výslechovou místnost, ordinaci lékaře, drogové doupě Marcela apod.

Program si svojí interaktivitou zajistil naši plnou pozornost, moc se nám líbil. Odnesli jsme si spoustu zážitků, ponaučení a smíšených pocitů. Těšíme se na další podobné preventivní akce.

žáci VII. A ZŠ Mikulov, Valtická 3

vlak