Získávání dalších poznatků

Dne 27. 4. 2018 se zúčastnili žáci 2. ročníku oboru vzdělání Kuchař-číšník dvou exkurzí v Břeclavi. Jako první si prohlédli výrobnu firmy Racio, která vyrábí rýžové chlebíčky a různé cereální produkty. Celým výrobním procesem je provedla paní Kuriálová, jež žákům podala veškeré informace o skladování, míchání, pečení a následném ochucování výrobků. Žáci dostali na konec exkurze vzorky rýžových chlebíčků k ochutnání. Druhá exkurze proběhla v břeclavském pivovaru, jímž žáky provázel obchodní zástupce pan Juřica. Seznámil je i s historií pivovaru. Žáci prošli celý provoz a byli seznámeni s výrobou piva, jeho skladováním i distribucí. Pan Juřica odpovídal také na dotazy ohledně vaření piva. Obě dvě exkurze žákům dodaly další znalosti jak v oblasti potravin, tak v oblasti jejich skladování a distribuce.

Ondrák František UOV, GSS Mikulov

poznatky01

 

poznatky02