• zpravodajmikulov.cz
  • Školy
  • 16. ročník Přehlídky kuchařského umu pro žáky 1. ročníků oboru Stravovací a ubytovací služby + foto kucharsky um

16. ročník Přehlídky kuchařského umu pro žáky 1. ročníků oboru Stravovací a ubytovací služby + foto kucharsky um

V úterý 15. 5. 2018 naše škola pořádala již 16. ročník Přehlídky kuchařského umu žáků 1. ročníků oboru Kuchařské práce, téma – bezmasé pokrmy. Menu složené z polévky, hlavního pokrmu a salátu nebo moučníku připravoval vždy dvoučlenný tým. Menu připravovalo šest odborných škol z Cvrčovic, Olešnice, Kyjova, Zlína, Brna a Mikulova.

     Po několik let je tato přehlídka velmi úspěšná, ze strany žáků opravdu profesionální, málokdo by poznal, že degustovaná menu připravovali žáci teprve prvního ročníku. Všechny pokrmy byly chutné, esteticky nádherně upravené a opravdu profesionálně předvedené.

     Všichni žáci i pedagogové odcházeli spokojení, plni pozitivních dojmů a nových zkušeností.

Přehlídkové menu:

Cvrčovice

- silný kuřecí vývar se zeleninou a libečkovými krutony

- dýňové noky s pikantní rajčatovou omáčkou

- makový závin se zakysanou smetanou

Olešnice

- česneková polévka

- cukety plněné bulgurem a zeleninou

- pudinkové řezy se zakysanou smetanou

Kyjov

- turecká polévka

- pestrý mix z čerstvé zeleniny

- bramborová kaše

- košíčky s ovocem

Zlín

- krémová polévka

- zeleninový pilaf s pikantním rajčatovým dipem

- tvarohové noky s jahodovou omáčkou

Brno

- krémová dýňová polévka

- špenátové lasagne

- tvarohový dezert

Mikulov

- hrášková polévka se šunkou

- smažené květákové placičky s koprovou majonézou

- bramborová kaše s petrželkou

- pribináčkový dortík

Servusová Bohumila, GSS Mikulov