16. ročník Přehlídky kuchařského umu pro žáky 1. ročníků oboru Stravovací a ubytovací služby + foto kucharsky um
V úterý 15. 5. 2018 naše škola pořádala již 16. ročník Přehlídky kuchařského umu žáků 1. ročníků oboru Kuchařské práce, téma – bezmasé pokrmy. Menu složené z polévky, hlavního pokrmu a salátu nebo moučníku připravoval vždy dvoučlenný tým. Menu připravovalo šest odborných škol z Cvrčovic, Olešnice, Kyjova, Zlína, Brna a Mikulova.
Po několik let je tato přehlídka velmi úspěšná, ze strany žáků opravdu profesionální, málokdo by poznal, že degustovaná menu připravovali žáci teprve prvního ročníku. Všechny pokrmy byly chutné, esteticky nádherně upravené a opravdu profesionálně předvedené.
Všichni žáci i pedagogové odcházeli spokojení, plni pozitivních dojmů a nových zkušeností.
Přehlídkové menu:
Cvrčovice
- silný kuřecí vývar se zeleninou a libečkovými krutony
- dýňové noky s pikantní rajčatovou omáčkou
- makový závin se zakysanou smetanou
Olešnice
- česneková polévka
- cukety plněné bulgurem a zeleninou
- pudinkové řezy se zakysanou smetanou
Kyjov
- turecká polévka
- pestrý mix z čerstvé zeleniny
- bramborová kaše
- košíčky s ovocem
Zlín
- krémová polévka
- zeleninový pilaf s pikantním rajčatovým dipem
- tvarohové noky s jahodovou omáčkou
Brno
- krémová dýňová polévka
- špenátové lasagne
- tvarohový dezert
Mikulov
- hrášková polévka se šunkou
- smažené květákové placičky s koprovou majonézou
- bramborová kaše s petrželkou
- pribináčkový dortík
Servusová Bohumila, GSS Mikulov