„Zelený ráj“ zpátky na svém místě…

Poslední srpnové pondělí se přestěhovala školka po roční rekonstrukci z náhradních prostor zase zpátky na Habánskou.

 Celý kolektiv školky, spousta rodičů, přátel školy a firma Tedos se neuvěřitelně činili a během neuvěřitelných čtyř hodin byl všechen nábytek, hračky, pomůcky, koberce a každá drobnůstka zpátky na svém místě. Zatímco chlapi plní síly stěhovali těžké kusy nábytku, kuchařky záhy leštily talíře, tácky a hrníčky, maminky s učitelkami a uklízečkami stihly k obědu i povlíkat dětem barevné a voňavé peřinky, tak aby děti měly všechno připravené na první den u nás ve školce. 

I když se dělaly před budovou ještě výkopové práce, zvládli jsme společně vše na výbornou a malé holky i kluky jsme tak mohli přivítat v pondělí s prvním dnem začínajícího školního roku na naší zbrusu nové Habánské. Na děti tu čekaly čtyři barevné třídy (k tomu jsme zvládli přichystat i Duhovou třídu na odloučeném pracovišti), dvě dětské knihovny, zájmové centrum „Korálky“, nový ateliér „Mozaika“ se spoustou výtvarného materiálu, dílnička – fajn hlavně pro kluky s hřebíky, kladívky a pilkami, logopedie, koutek pro flétničky a spoustu dalších zákoutíček pro skupinové činnosti dětí předškolního věku.

Smekám poklonu každému pomocníkovi za ochotu a obrovské nasazení při každé etapě našeho velkého stěhování (byly celkem čtyři) i při dokončovacích chvilkách plných vrtání, zametání, uklízení, šití, praní, úpravě zahrádky… Na stěhování spolu s dokončením všeho (často do pozdních večerních hodin) se podílelo ve svém volném čase téměř sedmdesát dospělých, šikovných a ochotných lidiček (především Mikulovských), za což jim z celého srdce děkujeme!!! 

Poděkování patří i všem zaměstnancům školky za neuvěřitelné nasazení.

Díky těmto všem dohromady se tu budeme mít jako ve vatičce.

                      Renata Březinová – MŠ „Zelený ráj“

zeleny raj