Břeclavský fortel

Dne 8. 11. jsme se žáky 9. AB Základní školy Mikulov, Valtická 3, navštívili veletrh pracovních příležitostí Břeclavský fortel. Ráno jsme odjeli do Břeclavi vlakem a z nádraží se již na místo konání veletrhu přesunuli pěšky. Veletrhu se zúčastnilo mnoho firem jako například Fosfa, Racio, Gumotex, Emerson nebo Alca, které žákům nabízely výběr pracovních míst po ukončení studia na středních školách nebo přímo stipendijní studium v daném oboru, čímž zajistí dostatek odborníků pro výrobce. Na každém stánku se naskytla možnost zjistit bližší informace o prezentované firmě a zapojit se do dovednostních i vědomostních soutěží a získat hodnotné dárky.

Druhá část našeho programu byla exkurze pod odborným vedením učitelů a žáků Střední průmyslové školy Edvarda Beneše v Břeclavi. Seznámili jsme se všemi obory, které tato střední škola nabízí, např.: obor elektrotechnika, strojní mechanik, železniční doprava a cargo. Žáci a učitelé jednotlivých oborů měli ve svých specializovaných učebnách připraveny prezentace, které obsahovaly mnoho informací o daném oboru, stylu a délce studia a profesních možnostech po jeho absolvování.

Díky veletrhu Břeclavský fortel se některým žákům podařilo ujasnit si, na kterou střední školu se budou hlásit a jak to na střední průmyslové škole vypadá. Děkujeme, že se naši žáci mohli této povedené akce zúčastnit.

Krista Halamičková

foto Břeclavský fortel 1