Exkurze v Bosch 

Ve čtvrtek 10. 1. jsme se společně s dalšími vybranými žáky z osmých a devátých tříd ZŠ Valtická vydali na exkurzi do firmy Bosch u nás v Mikulově. Zde nás přivítala paní Kudláčková, následovala zajímavá prezentace pana ředitele. Z té jsme se dozvěděli základní informace o Boschi, jeho zaměření, fungování celého servisu a vlastně o filozofii této světoznámé firmy. Nejvíce nás zaujalo, jak dbají na bezpečnost a rychlý proces práce. Poté se nás ujali vedoucí dílny a logistiky, kteří nás rozdělili do dvou skupin a postupně nás provedli celou budovou. Měli jsme možnost vidět, jak jsou zakázky přijímány, vkládány do systému, rozděleny na svá místa, nahlédli jsme rovněž pod ruce mechaniků přímo na dílně a pochopili, jak pracují lidé ve skladu či na logistice.

Nakonec jsme se vrátili zpět do zasedací místnosti za panem ředitelem Hrnkem, kde pro nás byly přichystány tácy s chlebíčky, koláči a nápoji. Shrnuli jsme své dojmy z exkurze, dostali dárkové taštičky a poté se již odebrali zpět do školy s přesvědčením, že jsme Bosch neviděli naposled. Bylo to hodně podařené dopoledne.

Rádi bychom poděkovali všem, kteří nám umožnili se této exkurze zúčastnit, a zaměstnancům Bosche, že s námi měli trpělivost. Děkujeme!

Natálie Machajdíková a Madeline J. Mlčochová, VIII. A

6 exkurze BOSCH