Náš lyžák Na Trojáku

V pondělí 25. 2. jsme jeli na hory. Jeli jsme vlakem. Jak jsme dojeli, tak jsme se ubytovali. Naše ubytování bylo velmi pěkné, bydleli jsme v samostatných apartmánech, kde jsme měli kuchyňku, WC, sprchový kout, umyvadlo a televizi. K naší radosti perfektně fungovalo připojení na wifi.

Třikrát denně jsme docházeli na jídlo do nedaleké restaurace a dostávali jsme malou dopolední a odpolední svačinku. Ale nejdůležitější bylo, že jsme bydleli téměř na svahu. Byl tam malý kopec, kde fungovalo lano, a tak jsme nemuseli vůbec šlapat a získali jsme první a základní dovednosti na lyžích. Postupně jsme se zdokonalovali a přecházeli na „velký“ kopec, který měl zhruba 500 m. Do konce lyžáku jsme ho sjeli skoro všichni. Mezi dopoledním a odpoledním lyžováním jsme rádi odpočívali, protože pro všechny to bylo moc těžké. Pobyt jsme si zpestřili vycházkou na Maruščin kopec (644 m. n. m.), kde byla i meteorologická stanice, a tak jsme se i něco dověděli o předpovědích počasí.

Každý večer jsme hrávali různé zábavné hry, ale také jsme se dověděli něco o nebezpečí hor a o lyžařské výstroji a výzbroji. Poslední večer jsme měli vyhodnocení závodů ve slalomu, taneční hry. Poslední noc jsme se těšili domů, ale také jsme se netěšili, protože se nám na horách moc líbilo. Prožili jsme krásný týden.

Bylo to fajn a snad pojedeme i příští rok.

Žáci ZŠ Mikulov, Školní ul.

lyze skolni01