Studenti GSS Mikulov na soutěži Gastro Kroměříž  

  • Dne 15. 3. pořádala Střední škola hotelová a služeb Kroměříž 8. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019. Za naši školu soutěžil žák 2. ročníku oboru kuchař-číšník Dominik Prokeš. Ve velké konkurenci gastronomických škol si vedl statečně a zdatně, v časovém limitu zvládl připravit soutěžní pokrm. Připravoval kuřecí roládku z prsou plněnou šunkou, řapíkatým celerem a parmezánem. Jako přílohu připravil zámecké brambůrky, glazovanou šalotku a pyré z červené řepy. Za svůj um převzal diplom za účast a věcné ceny.
    Učitel odborného výcviku František Ondrák, GSS Mikulov

gastro

  • Gastro Kroměříž je mezinárodní klání mladých odborníků z oblasti gastronomie. 15. 3. probíhal již 8. ročník. Soutěže Cukrář junior se zúčastnila žákyně 3. ročníku. Vyráběla povidlové cupcakes s tematikou „Svět kolem nás“. Cupcake je malý dort připravený k servírování jedné osobě, který může být upečen v papírovém nebo alobalovém košíčku. Stejně jako u větších dortů se používají různé polevy a ozdoby. Na soutěži se prezentovali také studenti z Portugalska, Slovenska, Itálie a Polska. Účastnilo se celkem šestnáct cukrářů juniorů. Naše zástupkyně získala diplom za účast, věcné dary a inspiraci pro svou další práci v oboru.
    Učitelka odborného výcviku Jana Orsáčková

školy cupcake