Škola v přírodě

Předposlední červnový týden jsme vyrazili z obou budov ZŠ Mikulov, Valtická 3, na školu v přírodě. Děti z budovy Pavlovská do Křižanova a děti z budovy Valtická do Nesměře.

Naše cesty vedly první den do ZOO Brno (Pavlovská) a na Macochu (Valtická).

V ZOO Brno jsme vyplňovali zajímavé pracovní listy. Prohlédli jsme si spoustu krásných zvířat, snědli jsme si svačinky, které nám připravily maminky, pohráli jsme si na dětském hřišti a nakoupili suvenýry. Poté jsme o půl třetí vyrazili autobusem do areálu Křižanov, kde jsme se ubytovali v chatkách a na budově. Hned první den nás čekala zábava v kostýmech, které jsme si připravili k celoročnímu projektu Podmořský svět. Další dny byly vyplněny nejrůznějšími sportovními aktivitami, výlety, společnými hrami, koupáním v rybníku, táborákem, stezkou odvahy, modelováním mořských příšerek a také psaním cestovních deníků. Úžasné, co všechno jsme stihli. Dokonce nás postrašila i pořádná bouřka, hromy, blesky a kroupy. Stálo to ale za to… viděli jsme dvě nádherné duhy.

V pátek už nastalo balení, loučení se s areálem a cesta domů, kde na nás netrpělivě čekali natěšení rodiče. Také jsme je rádi viděli, přiznali jsme i pár uroněných slziček. Škola v přírodě je ale super, my páťáci už teď závidíme budoucím prvňáčkům, kteří všechna dobrodružství zažijí znovu pět let po sobě. Bude se nám stýskat. Tak, Nesměři, Meziříčko a Křižanove, ahooooj!

Nela Goišová, žákyně V. A, budova Pavlovská

skola v prirode