Akademie 2019 na ZŠ Hraničářů 

Školní akademie patří k tradičním červnovým akcím ZŠ Mikulov, Hraničářů 617 E. Letos se konala ve středu 26. 6., ve středu, kdy teploměr stoupnul na úctyhodných 36°C.

Všichni aktéři, děti i dospělí, se nejdříve obávali deště, posléze nebezpečného horka, které udeřilo právě v době 1. výročí této naší školní akce na amfiteátru Mikulov.

Jsme velmi rádi, že pódium a celé jeho zázemí bylo k dispozici městské škole. Vystoupilo na 250 žáků, kteří byli nesmírně rádi, že našli v hledišti své blízké a kamarády. Děkujeme Mikulovské rozvojové, s. r. o, jmenovitě paní Jadrné, za vstřícnost a ochotu s námi spolupracovat.

I přes úporné horko děti udělaly z celé akce obrovskou show! Také bylo všechny nádherně slyšet, neboť veškerou profesionální aparaturu nám zajistila firma SANDL, za což jí patří velký dík. Moderátoři – Nela Kolomazníková a Štěpán Stukalov, oba z 9. A., – žáky dokázali naladit na tu „správnou vlnu“, a tak se všechna pěvecká, hudební a taneční vystoupení setkala s velkým ohlasem publika. Jako host vystoupil jeden z rodičů, raper El Nino, který zazpíval ústřední píseň z filmu Bastardi s naší žačkou 2. třídy Laurou Rosikovou.

V závěru celé akce předvedli svůj program „Letem – světem“ deváťáci, kteří se tímto způsobem rozloučili se svou základní školou. Ale tím celému loučení nebyl ještě konec – závěrečné dvě písně „Dneska jsme to rozjeli“ a tradiční letitá „Už nastala chvíle loučení“ zazpívali všichni žáci 1. a 2. stupně včetně pedagogů.

Za uskutečněním akce tohoto typu se skrývá nesmírná spousta práce, především dětí, pedagogů a také hlavní organizátorky letošní akademie Venduly Peškové. Důležité však je, že se akademie po celá léta setkávala s ohlasem publika, kdy účinkujícím a jejich pedagogům přišli zatleskat rodiče, příbuzní a ostatní žáci školy.

R. Hégrová, ZŠ Mikulov Hraničářů

Akademie4