Sportovní podzim na ZŠ Školní

ši žáci se účastnili okresního kola dnes již tradičního závodu „BUŠMEN“, kde měřili síly v běhu v terénu, spojeného s plněním náročných úkolu z přírodopisu, zeměpisu, zdravovědy a zručnosti. Družstva byla rozdělena na kategorie dívek a chlapců. Našim děvčatům se tentokrát dařilo a obsadila první místo. Chlapci skončili třetí a v celkovém pořadí se žáci z Mikulova umístili na třetím místě.

Další zajímavou akcí byl přespolní běh 17. listopadu, ten se odehrává v parku areálu MŠ, ZŠ a PrŠ Boskovice. Jde o velmi náročnou trať dlouhou 2000 m pro chlapce a 1500 m pro dívky. Zde si naši reprezentanti vedli znamenitě – L. Demeter obsadil 9. místo, M. Beránek si doběhl pro 3. místo, za dívky se umístila R. Slaná na 3. místě a N. Veselá celý krajský závod na 1500 m ve své kategorii vyhrála.

V neposlední řadě musíme vzpomenout na vydařenou sportovní akci pořádanou ZŠ Hraničářů, a to běh žáků 4. a 5. tříd na 50 m. Tři naši žáci měli možnost si závod užít a poměřit síly s ostatními závodníky. Děkujeme organizátorům za porozumění a vstřícný přístup k našim dětem.

Sportovcům gratulujeme a těšíme se na další úspěchy.

Za ZŠ Školní Hana Országová