PŘEDŠKOLNÍ PŘÍPRAVA EDUKATIVNĚ - STIMULAČNÍ SKUPINY školní rok 2019/2020

Vážení rodiče,

nabízíme Vám možnost navštěvovat s Vaším dítětem program rozvoje             pro předškolní děti tzv. EDUKATIVNĚ STIMULAČNÍ SKUPINY.

Hravou formou budeme rozvíjet schopnosti, dovednosti a funkce potřebné pro osvojení a úspěšné zvládnutí počátečního čtenípsaní a počítání.

Kurz je určen předškolním dětem na doporučení mateřské školy, pedagogicko-psychologické poradny nebo na žádost rodičů, pro děti, které potřebují procvičit následující oblasti:

  • jemná motorika a grafomotorika
  • řeč, myšlení
  • sluchové vnímání
  • zrakové vnímání
  • prostorová orientace
  • početní představy

Kurz je rozvržen do 10 lekcí, které na sebe navazují a těmto oblastem se věnují. Každá lekce má přibližně 60 minut.

Ve skupině je 6 - 8 dětí vždy s jedním rodičem, který s dítětem získává náměty pro práci doma. Děti si vytvoří svá portfolia, do kterých si zakládají veškeré materiály. Účast rodiče a pravidelná příprava je velmi důležitá.

Kurz bude probíhat od ledna jednou týdně na Základní škole Mikulov, Valtická 3,  na budově Valtická 3, v případě většího počtu dětí také na budově Pavlovská 52.  Kurz povedou odborně proškolené paní učitelky. Konkrétní den  a čas jednotlivých skupinek domluvíme na informativní schůzce,                 která proběhne v pondělí 2. prosince v 16:30 hod. na budově na ulici Valtická.

Předpokládaná cena kurzu je 800,- Kč (v ceně jsou materiály pro děti).     

V případě Vašeho zájmu  nás, prosím, kontaktujte do 29. 11. 2019,                    na telefonním čísle 774 448 102 nebo na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.           (Mgr. Hana Míčková zástupkyně ŘŠ pro 1. stupeň).

Podrobnější informace naleznete také na webových stránkách školy www.zsvaltickamikulov.cz  v záložce  Úřední deska – Předškoláci.