Jak zvládají výuku na dálku na ZŠ Valtická?

Samozřejmě různě. O uzavření škol jsme se dozvěděli během velké přestávky z internetu. V tom týdnu byli někteří učitelé i s panem ředitelem Mgr. Rostislavem Souchopem a žáky 2. stupně na lyžařském kurzu v Krkonoších, museli jsme tedy komunikovat na dálku.

Než jsme vše ověřili, zbyl nám čas pouze na to informovat žáky a hlavně naše rodiče. Najednou nám ze dne na den zůstaly prázdné třídy bez žáků. Když se ukázalo, že tento stav bude trvat delší dobu, začali jsme řešit na obou budovách Valtické i Pavlovské, jak bude výuka fungovat dál.

Jinak to může probíhat u mladších školáků, kteří to nezvládnou sami a jsou odkázáni na pomoc rodičů, jinak u žáků starších, pro které je tato situace možností dokázat svoji samostatnost.

Každá paní učitelka nebo pan učitel nejlépe znají své žáky a podle jejich schopností, technických a časových možností rodiny se snaží individuálně řešit zadávání úkolů a případné vysvětlování učiva. K tomu využívají webové stránky naší školy i další moderní komunikační technologie.

Děti i rodiče si na jejich využití velmi rychle zvykli. Díky nim vytváří také různé materiály k ověřování dílčích pokroků. Většina dětí i rodičů tuto situaci zvládá. Pokud někdo přístup na internet nemá, nosí jim paní učitelky úkoly do schránky. V této mimořádné situaci musíme o to více držet všichni pospolu. Vedení školy, učitelé, rodiče i naši žáci.

Na tomto místě bychom chtěli velmi poděkovat rodičům a popřát jim kromě pevného zdraví také hodně sil, protože bez jejich podpory a pomoci by to naše děti nezvládly.

Děti chválíme za snahu plnit zadané úkoly i za jakoukoliv zpětnou vazbu. Všichni doufáme a pevně věříme, že to spolu zvládneme a že se brzy opět potkáme ve škole.

Hana Míčková