PRIMA HRANÍ SE SNĚHEM A LEDEM...


...se letos v zimě perfektně využilo, protože mrazivé počasí se opravdu ukázalo v celé své kráse! A to nádherné ledové království u nás na zahradě v "Zeleném ráji"! Tak to byla doslova ledová a mrazivá pohádka, která inspirovala ne jednu třídu k úžasnému tématu s Annou, Elsou i oblíbeným sněhulákem Olafem.
Malovali jsme s dětmi do sněhu barevnou vodou, mrazili jsme ledové obrázky plné korálek a třpytivých ozdobiček. Zažili jsme spoustu pokusů s obarvenou vodou nebo se sněhem a ledem. Pozorovali jsme stopy na zahrádce i u krmelce. Také jsme vyráběli mrazivé sněhuláky a malovali barvami na zmrazené kusy ledu, což je prima nezvyklý podklad pro barvičky, které si na něm doslova tančily.
Parádní byla "utajená soutěž" o nejlepší mufiny...nic netušící kuchařky se snaží, jak to jde - dávají pozor, ať si nespálí ruce či banánové těsto při výrobě výborné svačinky pro celou školku. Ve třídě jde dětem práce od ruky jedna radost, jen se musí pracovat rychle a bez rukavic. Nasbíraný sníh v obrovských mísách se musí pořádně a hlavně rychle uplácat do formiček. Je pravda, že výroba báboviček v kuchyni a ve třídě je technologicky jiná...a výsledek utajené soutěže?
Prďousi vyhráli! Mají to nazdobenější a nápaditější, pohráli si s tím na jedničku a k tomu byla ještě pár dní parádní výstavka před školkou...-jen to nikdo neříkejte našim kuchařkám, protože na těch jejich mufinkách jsme si zase parádně a bezkonkurenčně společně pochutnali.
Teď už si budeme užívat krásného a voňavého jara.
Kolektiv MŠ Habánská