Prima začátek

PRIMA ZAČÁTEK

Je za námi začátek školního roku a první krůčky do dveří naší školky na Habánské. Pár slziček se letos ani moc nekonalo, jen dvě maminky měly trošku lesklé oči zřejmě od ještě letního vánku, zrovna když své novopečené školčátko předávaly poprvé paní učitelce. Pár nedůvěřivých pohledů za pár hodin vystřídala po dobrém obídku radost ze zvládnutého rána.

Ostříleným loupežníkům zářily po dalším dobrodružství se svými kamarády dychtivě oči a jejich spěchajícímu kroku nestačil ani kdejaký tatínek. Malé princezny v šatičkách s načesanými vlásky se těšily za ostatními do nové třídy, aby se mohly přivítat s paní učitelkou.
Překvapením pro všechny byly úplně nové značky, které si mohl vybrat naprosto každý kluk a holka - výběr byl obrovský, a to od barevných zmrzlin a dortíků, zvířátek lesních i cizokrajných přes bagry, náklaďáky i prstýnky, duhu a hřebínek… prostě prima paráda a radost obrovitánská snad i proto, že si se značkami můžeme hrát pexeso, karty, hledat je v sešitech, či si hrát s jejich stíny. Děti baví si značit své výtvory razítky svých značek a klidně si je otiskují i na ruce, dokonce i vzájemně na šlapky u nohou, což byla nehorázná sranda pro všechny přítomné capartíky. Podzim, který použil snad všechny barvy ze své palety, se moc vydařil, protože se tentokrát dokonale skamarádil se sluníčkem a teploučkem, a tak si naše habáňátka ještě i teď užívají zahradu, či dopravní hřiště dosytosti. Sžili jsme se parádně a kolektivy ve třídách jsou již dokonale utvořeny. Počáteční nejistota rodičů je ta tam a my si prožíváme společné chvilky plné hraní, tvoření, klidně i s kouzelníkem, nebo s knížkou v ruce přímo v městské knihovně, kde můžeme prožít nádherný příběh lesního Dubánka. Klidné procházky plné pohody nádhernou přírodou našeho nádherného Kopečku nám otevírají obzory vnímání, neboť sounáležitost s někým a s něčím je to, co naše dušičky potřebují ať už jsou malé, či větší. Začátek jsme u nás společně zvládli na 1*.

kolektiv MŠ „Zelený ráj”